Societat 05/09/2016

L'homòfob que amenaçava amb una matança: "No canteu victòria tan aviat que estic lliure"

La fiscalia de delictes d'Odi investiga l'home que volia repetir un altre Orlando i que ha publicat un nou vídeo, segons l'Observatori Contra l'Homofòbia

Ara
2 min
Homenatge a les víctimes d'Orlando, a la capital russa, on es pot llegir el missatge: "El risc de ser lliure".

BarcelonaEl veí de Mataró que insultava i amenaçava homosexuals, lesbianes, transsexuals i bisexuals a través de Twitter i de vídeos a YouTube no va esperar ni un dia després de quedar lliure per tornar-hi. "No canteu victòria tan aviat que estic lliure caminant pel carrer i rient molt dels vostres comentaris", deia en un vídeo que va publicar dissabte a Twitter. L'home, amb el pseudònim de Koji Kabuto (un personatge de 'Mazinger Z'), havia amenaçat en vídeos anteriors que repetiria la matança d'Orlando contra els homosexuals. Fins i tot havia publicat vídeos en què brandava una pistola de fogueig.

Segons fonts judicials consultades per l'ARA, la fiscalia especialitzada en delictes d'Odi i Discriminació s'ha fet càrrec del cas, que porta el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona. Els investigadors intenten comprovar si totes les piulades les hauria fet el mateix home detingut, a qui es responsabilitza inicialment d'un delicte d'incitació a la violència.

L'últim vídeo el va publicar en un compte de Twitter privat, bloquejat a tothom excepte els qui admeti expressament. Tot i amb això, un altre usuari amb un nom molt semblant que imita el detingut, el va publicar en obert al seu perfil de Twitter. "Ja veurem què passa perquè encara tinc la potestat de penjar vídeos i respondre a les acusacions dels mitjans de comunicació homofeixistes", continua el vídeo, que insulta els homosexuals dient-los "culets trencats".

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha comunicat la publicació del vídeo als Mossos d'Esquadra. El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, lamenta que el detingut per la policia espanyola estigui lliure "després del que va fer". "No podem permetre aquesta impunitat i molt menys a l'empar de la llei contra l'homofòbia" diu, en un comunicat, l'Observatori Contra l'Homofòbia. L'entitat considera que "cal actuar de forma contundent davant aquesta exhibició d'odi homòfob".

La Policia Nacional espanyola va arrestar dissabte l'home, de 36 anys. Havia publicat 31 vídeos –que YouTube anava eliminat per homòfobs i violents– i ara s'enfronta a una pena d'entre un i quatre anys de presó a més d'una multa que aniria dels 601 als 30.000 euros. Els policies li van confiscar una pistola de fogueig. En un dels vídeos, l'arrestat es referia al Circuit Festival, un dels festivals més importants del món del col·lectiu LGTBI i que se celebra la primera quinzena d'agost a Barcelona. "Tretze dies per preparar-me", assegurava.

En un altre vídeo, el detingut promovia una 'cançó de l'estiu' en què la lletra incitava a "acabar" amb el col·lectiu homosexual amb "un tret al cap" o bé a tractar-ne els membres "pitjor que els animals". Tot plegat, exhibint la pistola de fogueig. A més, els dedicava insults com "sidosos" o "aberracions de la natura que s'han d'exterminar". El detingut també acumulava antecedents per maltractaments i lesions i una ordre de cerca i captura d'un jutjat de Barcelona.

stats