Societat 19/02/2015

L'ICS destitueix el gerent de l'Hospital de Bellvitge

Alfredo García Díaz ha estat rellevat "per motius de reorganització i gestió"

Efe
2 min
El director gerent de Bellvitge, Alfredo García. ACN

BarcelonaEl consell d'administració de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha acordat aquest dijous el cessament del gerent de l'Hospital de Bellvitge, Alfredo García Díaz, "per motius de reorganització i gestió". Segons ha informat l'ICS, a proposta de la Direcció de Gerència, Alfredo García Díaz ha estat "rellevat" al capdavant de la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a l'àrea Metropolitana Sud.

Aquesta àrea comprèn l'Hospital Universitari de Bellvitge –un dels grans hospitals de referència de Catalunya–, l'Hospital de Viladecans i el conjunt de centres d'atenció primària i unitats assistencials de suport de l'ICS a l'Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.

L'ICS ha confirmat oficialment la destitució del gerent de l'hospital aquesta tarda, però aquest migdia l'ha comunicat als responsables d'àrea del centre sanitari i la notícia ha corregut entre els treballadors de l'Hospital de Bellvitge, que han acollit amb "satisfacció" la notícia del relleu.

Sota la direcció d'Alfredo García van tenir lloc aquest estiu diversos motins de pacients que es van negar a abandonar els llits per evitar el tancament d'unitats i la pèrdua de llits. També durant la seva direcció –l'1 de novembre– es va inaugurar el nou servei d'urgències, que va despertar importants crítiques per part dels usuaris per la falta de senyalització exterior.

L'Hospital de Bellvitge presta servei a una població de gairebé dos milions d'habitants com a hospital de tercer nivell i compta amb 625 llits, mentre que el 2008 en tenia gairebé un miler.

A diferència del que va passar el 20 de gener, quan l'ICS també va cessar el gerent de l'Hospital de Vall d'Hebron, en aquesta ocasió, el departament de Salut no ha informat del destí del gerent cessat ni n'ha explicat amb detall els motius i s'ha limitat a comunicar-ne el cessament.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra, Alfredo García Díaz era el gerent de l'Hospital de Bellvitge des del juny del 2012, quan va substituir Xavier Corbella, que va passar a ser el gerent de l'Hospital de Sant Pau.

stats