Societat 17/06/2014

L'incendi de Tivissa ja ha cremat 600 hectàrees i continua fora de control

Els canvis de vent i l'orografia dificulten les tasques d'extinció del foc. Hi treballen una seixantena de dotacions

Acn
2 min

TivissaL'incendi de Tivissa (Ribera d'Ebre) continua avançant sense control i ja ha cremat 600 hectàrees de massa forestal, segons les últimes informacions del cos d'Agents Rurals. Les tasques d'extinció estan sent molt complexes degut als canvis constants de vent i la dificultat d'accés de la zona. En aquest sentit, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, no ha descartat incorporar maquinària pesant al llarg d'aquest dimarts en les tasques d'extinció. Per altra banda, a partir de les 07.00 hores d'aquest matí de dimarts han començat a incorporar-se, gradualment, a les tasques d'extinció els mitjans aeris. Ara mateix hi treballen una vintena d'efectius aeris i 43 de terrestres.

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' i a 'El món a RAC1', Espadaler ha explicat que la màxima prioritat és controlar el flanc del nord-est per evitar que l'incendi arribi a Tivissa. El conseller ha confirmat que hi ha 24 masies aïllades desallotjades per "prevenció", amb una quarantena de persones repartides entre cases de familiars i el càmping de Tivissa. Es manté la hipòtesi d'un llamp, diumenge a la tarda, com a possible causa del foc, que ha afectat, bàsicament, pi blanc i matoll de l'espai d'interès natural (EIN) de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs.

Els canvis de vent de mestral a marinada van fer, aquest dilluns, que el foc s'obrís durant la tarda pel barranc dels Fogassos. Espadaler ha assegurat que la màxima preocupació, aquest dimarts, és l'entrada de la marinada a partir del migdia, "perquè sembla que té un pèl més de potència que ahir", ha advertit.

Les tasques d'extinció s'han centrat, durant aquesta nit, en el barranc dels Fogassos i en la pista forestal que va cap a Tivissa.

Una seixantena de dotacions terrestres han treballat durant tota la nit i, al llarg d'aquest matí, s'espera que es reincorporin els mitjans aeris.

stats