SOCIETAT
Societat 25/04/2012

L'inductor del crim de Santaló nega haver encarregat l'assassinat del seu cap

Ha assegurat davant el tribunal popular que creu que el seu cunyat va idear el crim per després demanar-li diners des de Colòmbia

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaEl presumpte inductor del crim del carrer Santaló, Manuel Moreno, que suposadament va pagar a uns sicaris 12.000 euros per matar el seu cap, el director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, Félix Martínez Touriño, ha negat avui haver encarregat el crim davant el tribunal popular que el jutja.

Touriño va morir d'un tret al clatell a plena llum del dia el 9 de febrer de 2010. L'autor material de l'assassinat, Jorge Andrés Madrid, afirma que Moreno li va encarregar el crim perquè el volien acomiadar.

En una declaració plena de contradiccions amb les realitzades anteriorment, Moreno ha destacat que en un dinar familiar havia explicat al seu cunyat, l'acusat Sahid Sánchez, que tenia un problema a la feina, tot i que assegura mai li va dir que l'anessin a acomiadar. Van quedar en que Sahid aniria a "parlar" amb Touriño per demanar "més temps" per acabar una feina. "No vaig pensar que anés a passar això", ha dit Moreno, que nega que donés una fotografia, una arma i un sobre amb diners als sicaris i no ha sabut explicar les desenes de trucades entre ell i el seu cunyat el dia abans de l'assassinat.

Manté que no va saber que Sahid havia avisat a dues persones més -Jorge Andrés i Yader Jair Castro, també acusats- fins el dia abans del crim i que sempre va pensar que només anirien a parlar amb Touriño en grup per "fer pressió". Preguntat pels advocats per l'interès que podria tenir Sahid en decidir sol l'assassinat del director del CCIB -a qui no coneixia de res- ha assegurat que ho desconeix. Ha explicat que dies després de l'assassinat, Sahid, que ja estava a Colòmbia, el va trucar en nombroses ocasions per demanar diners.

"Ho van organitzar tot ells per després extorsionar-me", ha dit Moreno i ha assegurat que Sahid li va demanar 50.000 euros. "He comés l'error més gran de la meva vida. He estat en mans de qui no devia estar, m'he equivocat completament", ha lamentat.

La seva declaració és oposada a la dels altres tres acusats, especialment a la del sicari, Jorge Andrés, que manté que Moreno el va amenaçar perquè cometés l'assassinat i que va ser ell qui li va entregar l'arma.

stats