Societat 03/09/2019

La jutge deixa en llibertat la mare del nadó de Lleida ingressat per maltractaments

Se sospita que només el pare seria l'autor de les lesions al nen, que continua en estat molt greu

Acn
2 min
Dos cotxes dels Mossos d’Esquadra traslladaven ahir els pares del nadó a la presó després que la jutge ordenés el seu ingrés.

LleidaEl jutjat d'instrucció número 1 de Lleida ha decretat la llibertat de la dona que havia entrat preventivament a la presó, juntament amb la seva parella, pels presumptes maltractaments al seu nadó de vint dies. Segons han avançat 'Segre' i 'La Mañana', se sospita que l'autor de les lesions del nen només seria el pare. El nadó continua ingressat en estat molt greu a l'UCI de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on es troba des del 14 d'agost en coma induït, amb importants lesions neurològiques, fractura de clavícula i hematomes.

La parella, un home de 39 anys i una dona de 33 anys, van quedar detinguts el 21 d'agost a Barcelona per les sospites que el nen havia patit maltractaments. Els dos havien portat el nadó a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida el 13 d'agost, però els metges van decidir traslladar-lo a la Vall d'Hebron. Tot seguit es van activar els protocols per presumptes maltractaments. Un cop la parella va ser detinguda, la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del nen.

Davant la jutge, el 23 d'agost, l'home i la dona van mantenir la seva innocència però van donar versions contradictòries. D'entrada, la magistrada va acordar la presó provisional i sense fiança per a tots dos per un delicte de lesions. Tot i això, després que la investigació apunti que l'autor dels maltractaments al nadó només seria el pare, ara s'ha decidit deixar en llibertat la mare.

La decisió es va prendre el 28 d'agost, quan es va fer una nova compareixença. Aleshores la fiscalia va demanar la llibertat de la mare, i la DGAIA, tot i que va mostrar recel davant aquesta petició, no s'hi va oposar. Així, el magistrat que estava de guàrdia va acordar la llibertat provisional amb mesures cautelars per a la dona, que s'ha de presentar cada 15 dies al jutjat i no pot sortir del territori estatal. La custòdia del nen la manté la DGAIA, que autoritza les visites de la mare dins els límits que marca el centre hospitalari.

El pare, que continua en presó preventiva, havia sigut denunciat anteriorment per violència masclista. Altres parelles de l'home l'havien denunciat per maltractament i hi ha un judici pendent al jutjat penal número 3 de Lleida.

stats