Societat 17/06/2015

Desnonaments i malnutrició infantil: les dues prioritats de Colau

L'alcaldessa comença una ronda de trobades amb les entitats bancàries per fer front a "l'emergència habitacional"

Maria Ortega
1 min
Gerardo Pisarello i Ada Colau, durant la roda de premsa d'aquest dimecres/ MANOLO GARCÍA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest dimecres la seva primera comissió de govern. La reunió, que ha durat prop de tres hores, ha fixat les primeres prioritats del nou govern que, com ha explicat l'alcaldessa i el recent nomenat portaveu de la comissió, Gerardo Pisarello, que passen per fer front a desnonaments i malnutrició infantil. Colau, que ja havia anunciat que es convocaria la taula de prevenció de desnonaments, ha anunciat que començarà una ronda de converses amb les entitats financeres -especialment amb aquelles que tenen més habitatges i que estan darrera de més desnonaments- per fixar línies de col·laboració.

Pisarello ha explicat que l'altra gran decisió que ha pres la comissió és buscar solucions per als infants que es troben en situació de malnutrició, especialment ara que comença l'estiu i, per tant, tanquen els menjadors escolars. El primer tinent d'alcalde ha explicat que el primer que es farà és intentar quantificar quants nens hi ha en situació de risc. "Hi destinarem totes les partides necessàries", ha assegurat Pisarello, després de concretar que l'any passat 4.500 van quedar fora del sistema de beques menjador. El nou govern municipal defensa que cal modificar els barems de beques.

Colau ha assegurat que ella mateixa presidirà el plenari perquè, ha dit, ho veu "natural i exigible". El seu predecessor, Xavier Trias, havia delegat aquesta funció en el regidor Joan Puigdollers i so sotmetia a una sessió de control cada plenari. L'alcaldessa ha assegurat que l'estructura del govern s'està acabant de configurar i que s'està fent al marge de les converses que podrien portar a l'entrada d'algun partit al govern, cosa que no es preveu a curt termini.

stats