Societat 21/04/2016

El jutge del cas Macedònia atribueix un delicte de tràfic de drogues a un subinspector dels Mossos

Joaquín Aguirre ja l'investigava per amagar proves per protegir un grup de narcos

Ara
2 min
El jutge Joaquín Aguirre, a la porta del complex Egara dels Mossos d'Esquadra, escorcollat per ordre seva amb la Policia Nacional espanyola / EFE

BarcelonaEl jutge que investiga el cas de corrupció policial Macedònia atribueix al subinspector dels Mossos d'Esquadra Antonio Salleras un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre contra l'administració de justícia. Així ho indica una providència notificada ahir i a la qual ha pogut accedir Europa Press. El jutge Joaquín Aguirre apunta també per aquest mateix delicte a "altres membres del cos dels Mossos".

En una interlocutòria, el jutge ha dividit el cas Macedònia en tres peces diferents: la primera, que afecta el subinspector i altres agents; la segona, relacionada amb un narcotraficant, i la tercera, que implica un presumpte confident policial, entre altres persones.

El jutge ja investigava el subinspector, que forma part de la unitat anticorrupció dels Mossos, per amagar proves i encobrir una banda de narcotraficants. A mitjans de 2013 el fiscal del cas, Emilio Sánchez Ulled, havia demanat deixar d'investigar el subinspector i cinc agents perquè no hi havia "indicis racionals" que havien amagat al jutge gravacions de trucades telefòniques punxades per protegir el grup de traficants. El magistrat va rebutjar la petició del fiscal d'arxivar la investigació i l'Audiència de Barcelona li va donar la raó.

Les sospites i l'escorcoll de la Policia Nacional

Els agents implicats són sospitosos d'haver ocultat part de la informació que tenien sobre el cas i sobre els confidents imputats, ja que suposadament haurien presentat unes transcripcions incompletes o manipulades de les converses telefòniques enregistrades per ordre judicial. L'objectiu d'aquestes irregularitats hauria estat protegir els confidents per estalviar-los ser acusats i jutjats per tràfic de drogues.

Amb aquestes sospites, el jutge Aguirre es va presentar el juliol del 2012 al complex Egara dels Mossos –la seu central de les unitats policials que investiguen els casos més complexos– i hi va fer un escorcoll amb la Policia Nacional, fet que va indignar l'aleshores conseller d'Interior, Felip Puig.

stats