Societat 27/01/2015

'M'agrado tal com sóc', un taller contra l'anorèxia i la bulímia

S'imparteix en diferents centres educatius i s’adreça a alumnes que cursen l'ESO

Ara
2 min

BarcelonaL’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) imparteix tallers a diferents centres educatius de Barcelona i s’adreça a uns dels col·lectius més sensibles, els alumnes de tercer i quart d’ESO. La idea del taller és prevenir des dels instituts els trastorns de la conducta alimentària perquè com més aviat es detecten els símptomes, més possibilitats de curar-se hi ha.

“Hem detectat casos. Hem tingut algun cas d’alumnes que han d’estar al centre de dia per controlar-los el pes, el que mengen. El que volem és detectar-ho ràpidament per trobar una solució i orientar les famílies”, explica la Pilar Doñate, professora de Biologia i coordinadora de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Vila de Gràcia.

Per aquest motiu, des d’aquest centre educatiu es van posar en contacte amb l'Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia i han inclòs el taller 'M’agrado tal com sóc' al programa de salut de l’institut.

L’anorèxia, la bulímia o el trastorn per afartament són malalties psiquiàtriques greus que darrere amaguen problemes d’autoestima. Gràcies a aquests tallers els estudiants desperten l’esperit crític davant d’una societat preocupada pel culte al cos. A l’aula d’aquest centre educatiu molts alumnes han reconegut haver-se sentit, alguna vegada, insatisfets amb el seu propi cos.

A través de vídeos i exercicis pràctics, els adolescents prenen consciència d’unes malalties que actualment afecten 28.000 joves, la majoria noies. “El 70% es recupera gairebé totalment”, comenta la Cristina Carretero, directora del programa de prevenció i promoció de la salut d’ACAB.

L’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB)

L’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia de Catalunya és una entitat sense afany de lucre que va néixer l’any 1992 per tal de donar a conèixer els trastorns de la conducta alimentària (anorèxia, bulímia i trastorns per afartaments), les conseqüències i riscos que comporten i, alhora, vetllar perquè les persones afectades tinguin l’atenció sanitària especialitzada i de qualitat a la qual tenen dret.

L’ACAB ajuda, orienta i acompanya les persones afectades per aquestes malalties i la seva simptomatologia i les seves famílies. A més col.labora amb la Fundació IMA, impulsada l’any 2007 per ACAB, per a dissenyar estratègies de prevenció eficaces orientades a nois i noies, professors, educadors i famílies.

stats