Societat 24/05/2013

Una mestra, condemnada a 15 mesos de presó per haver maltractat nens de 3 anys

La mestra, que treballa en un col·legi madrileny, ha estat acusada d'un delicte contra la integritat moral

Efe
2 min

MadridUn jutjat de Madrid ha condemnat una mestra d'educació infantil a un any i tres mesos de presó per haver maltractat els nens de 3 anys que tenia al seu càrrec en una escola de la localitat madrilenya de Torrelodones. Segons recull la sentència del tribunal, a la qual ha tingut accés EFE, Aránzazu G. A. ha estat condemnada com a autora criminalment responsable d'un "delicte continuat contra la integritat moral amb l'agreujant d'abús de superioritat".

El tribunal considera provat que a finals d'abril del 2008, la processada va sotmetre nens d'uns 3 anys que estaven al seu càrrec a diferents maltractaments de manera continuada a l'escola infantil El bebín inteligente, del municipi madrileny. Entre els abusos comesos, la mestra va lligar una nena de 3 anys a una cadira amb cintes de colors, la va sacsejar, li va posar una cinta al voltant de la boca perquè no cridés i la va insultar.

A un altre nen, de 2 anys, el va castigar per haver-se portat malament posant-li un got de suc al davant i enganxant-li cinta adhesiva a la boca perquè no pogués beure. Aquest nen va explicar als seus pares que la mestra, a més, pegava els alumnes als genolls i als talons. Un altre menor, de 2 anys i nou mesos, va dir als seus pares que l'acusada lligava els nens amb cinta aïllant i els pegava. Una nena de 2 anys i mig es tapava ella mateixa la boca amb cinta i s'intentava lligar els braços amb tires de cel·lofana.

La cuinera del centre va presenciar com la mestra es va asseure damunt d'un nen en una cadira, el va agafar i el va tirar a terra, i s'hi va tornar a asseure. Igualment, una mestra del centre escolar va escoltar com insultava els menors i en va veure un de lligat a una cadira amb cinta adhesiva.

stats