Societat 09/05/2018

La víctima de la Manada presenta una denúncia per amenaces i contra la intimitat per la filtració de dades

S'ha publicat el seu nom, la seva adreça, una imatge del seu DNI i les captures del vídeo gravat durant la violació en grup

Ara
2 min
Milers de persones -la majoria dones- s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona

BarcelonaL'advocat de la víctima de la Manada ha presentat e un jutjat de Madrid una denúncia pels presumptes delictes d'amenaces i contra la intimitat per la filtració de les seves dades personals a mitjans de comunicació digitals i xarxes socials. El motiu és que el document de la sentència que va divulgar l'Audiència de Navarra tenia les dades personals esborrades però incorporava al marge un codi que permetia accedir a l'original complet quan s'introduïa a la pàgina web del govern foral. Per això, diferents mitjans i xarxes van poder accedir a la informació de la víctima i van acabar fent pública la seva identitat.

Les dades personals de la jove madrilenya, com el seu nom i la seva adreça, es van publicar i es van poder veure fotos de la noia, una imatge del seu DNI i les captures del vídeo gravat durant la violació en grup als Sanfermines del 2016. A més, l'advocat de la víctima, Miguel Ángel Morán, ha assegurat a l'agència Efe que es presentarà una ampliació de la denúncia quan es rebi l'informe de la unitat de ciberdelinqüència de la Policia Nacional sobre les webs i les xarxes en les quals s'ha publicat la informació.

En aquesta ampliació de la denúncia, segons ha avançat, en principi s'inclourà l'editorial publicat pel mitjà digital 'La Tribuna de Cartagena' titulat "Jo no et crec" i dirigit a la víctima de la Manada. En el text, es feien afirmacions com "No vas córrer ni vas demanar auxili perquè anaves al que anaves, a una passada d'orgia i disbauxa amb cinc desconeguts". "La teva falsa denúncia és un insult a les dones que de veritat han sigut violades", afegia l'editorial, que considerava que aquesta "farsa" és "una bufetada als centenars de dones que diuen «no».

Així mateix, la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el màxim òrgan de representació dels jutges, va anunciar aquest dimarts que ha obert una investigació sobre la filtració de les dades personals de la víctima de la Manada després que es fes pública la sentència que va acabar condemnant a nou anys de presó per abusos sexuals els cinc acusats de violar en grup la noia als Sanfermines del 2016.

stats