Societat 23/05/2019

Més de 600 persones es manifesten a Rubí a favor del centre que ha d’acollir 80 ‘menes’

Ara
2 min
La manifestació de suport als menes que s’instal·laran a Rubí va acabar a l’Ajuntament.

BarcelonaMés de 600 persones es van manifestar dijous pels carrers de Rubí per expressar el seu suport i la seva disposició a acollir la vuitantena de menors estrangers no acompanyats que la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència té previst traslladar des de Sant Just Desvern fins a aquest municipi. Fa només uns dies, aquesta decisió va generar polèmica perquè un grup de veïns i la mateixa alcaldessa, la socialista Ana María Martínez, s’hi van posicionar radicalment en contra.

La marxa d’ahir, convocada per l’entitat Rubí Acull, va recórrer el centre de la població i va finalitzar amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament del municipi. Durant la protesta els veïns van cridar proclames com ara “Rubí vol acollir” i “Fora feixistes dels nostres pobles”.

Fins a la manifestació també s’hi va desplaçar una representació del col·lectiu de menors estrangers tutelats, ara organitzats en l’associació Exmena. Els portaveus dels nois van aprofitar l’acte per carregar contra l’actitud de l’actual alcaldessa del municipi i van demanar als veïns que no es deixin portar per “notícies falses”.

La protesta en favor dels menors estrangers arriba després de les reiterades concentracions en contra del projecte que els veïns del barri de Can Rosés han protagonitzat les últimes setmanes. Aquests veïns van justificar a aquest diari que l’oposició al centre no tenia cap component racista i argumentaven la seva negativa adduint la falta de transparència amb què el Govern ha pres la decisió i la percepció d’inseguretat pel gran volum de joves que viurien a les instal·lacions, ubicades a l’antic Hotel Terranova.

En converses amb aquest diari, l’Associació Esportiva Terranova, situada a la planta baixa de l’hotel -i que té la cessió d’us indefinida per fer servir les zones d’oci i la piscina de l’antic hotel- també va admetre que hi havia cert recel dels usuaris a fer servir la piscina “i tenir els joves mirant per la finestra”. “Seria molt incòmode per a nosaltres i per a ells, que no podrien baixar”, va assegurar a l’ARA Sandra Benito, portaveu del club.

stats