SOCIETAT
Societat 01/06/2011

Manresa viu amb discreció l'absolució del gendre dels Tous

A la capital del Bages s'hi mesclen els somriures dels veïns que defensen l'actuació de Lluís Corominas amb els comentaris crítics dels qui no comparteixen la decisió del jurat popular

Joan Serra
1 min

Manresa"El coneixem i sabem que és un bon noi", expressa Lucía Baeza asseguda en un banc a tocar del carrer del Born, al centre de Manresa. A Baeza se li escapa un somriure discret per celebrar la decisió del jurat popular de declarar no culpable el gendre de la família Tous, Lluís Corominas. La capital del Bages ha viscut amb satisfacció continguda l'absolució de Corominas, la mateixa que han expressat les dependentes d'una de les dues botigues que la firma Tous té a la ciutat. "Qui el coneix, sap que és una persona molt humana", afirma una de les treballadores de la casa.

Però a Manresa no tothom pensa igual. "Ningú pot utilitzar una arma i matar per reial decret", comenta Diego Lozano, prejubilat, que recull firmes en favor del col·lectiu d'indignats, que també té representació a Manresa, tot i que modesta. "Si tens diners i bons advocats, suposo que és senzill sortir-ne indemne d'un judici com aquest", explica Esteve Lorente, que regenta una botiga a la plaça de l'Ajuntament. Quin és límit de la legítima defensa? "És evident que matar no està bé, però ens posem a la seva pell", explica Pere Garcia, que recorda que Corominas va respondre davant d'un intent de robatori. A la ciutat, com va passar amb el judici, el veredicte del jurat s'ha digerit amb discreció.

stats