Societat 21/08/2015

El mapa de la infidelitat al món

Una empresa espanyola situa en un interactiu els infidels d'Ashley Madison després de l'atac informàtic. El 86% dels usuaris són homes

Ara
2 min

BarcelonaUna empresa espanyola ha dibuixat el mapa de la infidelitat al món a partir de les dades que un grup de pirates informàtics va penjar a internet de la web d'Ashley Madison, que busca parella a persones casades que volen tenir una relació extramatrimonial. En total van sortir a la llum dades de més de 30 milions d'usuaris.

El mapa de Tecnilógica permet veure el nombre de registrats a Ashley Madison poble per poble. Hi ha usuaris en més de cinquanta mil municipis repartits per 48 països. La gran majoria, un 86%, són homes.

A Barcelona, per exemple, hi ha registrats 68.593 usuaris, el 87% dels quals són homes. Madrid en té el doble: 135.294.

A la part superior del mapa es pot filtrar pel percentatge d'usuaris masculins i per distribució d'usuaris. En vermell es poden veure les zones que apleguen més registrats.

En aquest apunt al seu blog, Tecnilógica explica com ha fet el mapa. L'empresa espanyola ha comprovat que a països com l'Índia, Sud-àfrica o el Brasil el percentatge de dones que fan servir la web de cites (entre un 15% i un 20% del total) és més gran que a Europa, per exemple, on el percentatge és inferior al 10%.

São Paulo, al Brasil, amb 374.554 usuaris, és la ciutat del món amb més usuaris. Després ve Nova York, amb 268.247, i Sydney, amb 253.860.

El 20 de juliol, Ashley Madison va admetre haver estat víctima d'un atac informàtic que va posar en perill la confidencialitat del seus 37 milions d'usuaris. L'arxiu està disponible a internet des d'aquest dimecres. Un document amb 9,7 gigabytes de dades robades, entre les quals hi ha els comptes de correu electrònic, perfils amb l'alçada i el pes dels usuaris, adreces postals i informació relativa a les transaccions efectuades amb targetes de crèdit.

stats