Societat 12/08/2019

Maragall acusa Colau d'aplicar el pla de seguretat de Valls

Critica que el govern municipal, "dominat pel PSC", ha retornat als conceptes de "llei i ordre"

Ara
2 min
01. Ernest Maragall, l’alcaldable dels republicans, celebra la victòria d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona després d’haver superat en vots l’actual alcaldessa.  02. Ada Colau  eixugant-se ahir les llàgrimes a l’admetre la derrota electoral i felicitar Ernest Maragall.

BarcelonaERC va ser la força més votada el 26-M a Barcelona, però el seu candidat, Ernest Maragall, no va aixecar la vara d'alcalde perquè l'entesa entre comuns i socialistes amb el suport imprescindible de la formació de l'ex primer ministre francès Manuel Valls ho va impedir. Ara, en un article d'opinió publicat a 'El Periódico', el republicà acusa el govern d'Ada Colau i Jaume Collboni d'estar actuar en "coherència" amb aquella entesa i d'estar aplicant "al peu de la lletra" el pla de seguretat dissenyat per Valls: "Un govern que ens retorna als conceptes de 'llei i ordre' com a primera senya d'identitat".

Segons Maragall, l'evidència més clara de l'aplicació d'aquesta lògica és l'estratègia que s'està seguint contra el 'top manta'. Critica que el govern municipal estigui tractant els manters "com si fossin perillosos delinqüents" quan, apunta, aquest col·lectiu "no forma part de cap increment de la inseguretat". "Traslladar-los a cop de Guàrdia Urbana pot semblar eficaç, però només ajorna la solució real", defensa.

A més, Maragall també critica el rol de l'alcaldessa pel que fa al Procés. Considera que les seves declaracions dient que la reacció a la sentència no correspondrà als polítics sinó a la ciutadania indiquen "fins on arriba la seva renúncia al rol actiu que correspondria a un ajuntament amb un govern progressista i compromès en la defensa dels drets polítics". Tot plegat, diu Maragall, forma part de les "contradiccions i les limitacions" que els comuns han acceptat per poder aferrar-se a l'alcaldia en un govern "clarament dominat pel PSC".

El líder d'ERC a Barcelona defensa, també, que la seva formació té la responsabilitat de superar la frustració inicial i actuar com la primera força del país. I, en el cas específic de Barcelona, hi suma el fet d'haver de representar els vots independentistes que han quedat fora del consistori per la iniciativa "personal i divisionària" de Jordi Graupera i la proposta de Primàries, a qui acusa d'haver restat almenys dos regidors a l'independentisme. Per tot això, Maragall defensa que el rol d'ERC serà més d'alternativa que no pas d'oposició dura.

stats