Societat 16/11/2012

Margallo confia que el govern espanyol i el PSOE "vagin més enllà" en la negociació contra els desnonaments

El ministre d'Afers Exteriors diu que els contractes "s'han de complir" però que ara també cal tenir en compte "la realitat i els sofriments"

Efe
1 min
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest dilluns / EFE

CadisEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, confia que el govern espanyol i el PSOE avancin en les negociacions i vagin "més enllà" els pròxims dies en les mesures contra els desnonaments. "Celebro que ens hàgim posat al camí de trobar solucions i d'atendre les necessitats de les persones", ha subratllat García-Margallo en una conferència de premsa des de Cadis. La qüestió dels desnonaments ha estat tractada en la cimera de països iberoamericans que es fa a la ciutat andalusa.

El ministre ha argumentat que, en circumstàncies normals, els requisits dels crèdits hipotecaris s'han de complir, perquè, en cas contrari, no es concedirien, però ha afegit que ara es viu una situació excepcional, "que ha obligat a tots els països del món a anar al rescat del seu sector financer amb diners públics", ja que "sense crèdit no hi ha creixement ni ocupació".

Aquesta situació excepcional, assenyala Margallo, "també obliga a tenir en compte la realitat i els sofriments de les persones víctimes d'una crisi, que té causes molt diverses, però entre elles una debilitat en la regulació dels mercats financers i en la supervisió dels mercats financers que han determinat que es produeixin excessos ".

Els govern espanyol va aprovar aquest dijous la paralització durant dos anys dels desnonaments en els casos més extrems. La lletra petita amb les condicions surt publicada aquest divendres al BOE

stats