Futbol
Societat 27/06/2011

Els nens del Margatània: “Vam celebrar el gol anant al McDonald's”

L'equip prebenjamí de futbol-7 Margatània ha encaixat 271 gols i només n'ha marcat un. El documental 'L'equip petit', que explica la història de l'equip en 9 minuts, ha esdevingut viral a la xarxa. El clip és obra dels realitzadors Roger Gómez i Daniel Resines

Redacció
2 min

Barcelona271 gols en contra i un a favor és el balanç final de la temporada del Margatània, un equip de futbol-7 prebenjamí de Vilanova. No obstant, Carlos Gómez, l'entrenador de l'equip de nens de 6 i 7 anys, assegura que el resultat negatiu no ha afectat mai la moral dels seus jugadors. “Quan vam iniciar l'equip jo els vaig dir que l'objectiu era aprendre a jugar a futbol i aprendre a jugar en equip”, ha dit Gómez.

En una entrevista a El Món a Rac 1 i El Matí de Catalunya Ràdio, l'entrenador, acompanyat per en Pol, l'Haritz i l'Emma, tres dels jugadors, ha assegurat que els entrenadors rivals el feliciten per l'actitud dels nens en finalitzar els partits. Gómez ha dit que intenta ensenyar-los la importància de no frustrar-se amb la derrota, però també ha assegurat que intenta conscienciar-los que el dia que guanyin han de mantenir la mateixa actitud de motivació.

Els realitzadors Roger Gómez i Daniel Resines són els creadors del documental de 9 minuts L'equip petit, que ha esdevingut viral a la xarxa. La idea va sorgir en un dinar familiar, després que la cosina de Gómez li expliqués que el seu fill jugava en un equip que sempre perdia però en què els nens continuaven igual de motivats.

Roger Gómez ha explicat que l'objectiu és donar continuïtat al documental seguint l'equip la temporada vinent. “Hem presentat el projecte a diverses televisions”, ha explicat el realitzador, que ha assegurat que de moment no han tancat cap acord d'emissió.

El Margatània va iniciar la seva trajectòria el 2008, quan l’Associació de Pares i Mares de les escoles Margalló i Cossetània de Vilanova i la Geltrú es van reunir per iniciar un projecte d’entitat esportiva escolar, que també té un equip de bàsquet.

L'equip només ha aconseguit un gol en tota la temporada. Els nens i l'entrenador han assegurat que la felicitat va ser immensa. “Ho vam celebrar anant al McDonald's”, han dit els nens.

stats