Societat 21/06/2014

Centenars de persones encerclen el Palau de la Generalitat per demanar 'Pa, treball, sostre i dignitat'

Convocada per la Marxa de la Dignitat, l'acció s'emmarca en una protesta llançada a nivell estatal. A molts llocs d'Espanya, els manifestants s'han concentrat al davant de les seus parlamentàries

Agències
2 min

BarcelonaUn miler de persones, la majoria membres de col·lectius veïnals i socials però també de partits polítics, han participat aquest dissabte en una manifestació pel centre de Barcelona en contra de la política d'austeritat i retallades, que ha acabat amb una concentració a la plaça de Sant Jaume, i un recorregut simbòlic encerclant la seu de la Generalitat.

Convocada per la Marxa de la Dignitat, l'acció s'emmarca en una protesta llançada a nivell estatal que, en altres llocs, s'ha traduït en concentracions al voltant de parlaments autonòmics. Amb el lema 'Pa, treball, sostre i dignitat', la manifestació de Barcelona ha començat cap a les 17.50 hores a plaça Urquinaona i ha discorregut per la Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume, on s'ha llegit un manifest.

Tot i que la convocatòria s'ha fet a nivell estatal, la marxa no ha estat concorreguda. Els portaveus de la marxa han afirmat que avui era un dia difícil per treure molta gent al carrer perquè és l'inici de les vacances escolars i de l'estiu. Tot i això, calculen que més d'un miler de persones han respost a la convocatòria. La Guàrdia Urbana redueix la xifra a 800.

A la protesta han assistit membres de la marea de pensionistes, 'iaioflautes', la coordinadora d'assemblees d'aturats, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, la marea groga d'educació, col·lectius de sanitat, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, i efectius dels Bombers de la Generalitat. També hi han participat sindicats i formacions polítiques com ICV-EUiA, la CUP, Podem o Procés Constituent.

Durant la manifestació els assistents han corejat entre d'altres lemes "Sí, sí que es pot" i "Corruptes, a la presó". El portaveu de la Intersindical IAC, Luis Blanco, ha denunciat que tant el govern català com l'espanyol actuen com a "còmplices" de la 'troica' en la seva política de retallades.

stats