Societat 27/10/2011

Mas demana que es "reprovi" Peces Barba per la seva "espectacular bajanada"

El president de la Generalitat assegura que "aquest tipus de persones no mereixen tenir les posicions que han tingut en el sistema democràtic"

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha suggerit avui que, a les Corts, les forces democràtiques, començant pels socialistes, impulsin la "reprovació" del 'pare' de la Constitució i expresident del Congrés Gregorio Peces-Barba per la seva "inadmissible bajanada".

En declaracions a 8TV recollides per Efe, Mas ha deplorat les paraules de Peces-Barba, que ha comentat que als espanyols potser els hauria anat millor històricament si s'haguessin quedat amb Portugal i no amb Catalunya.

"Em preocupa molt que un 'pare' d'una Constitució de la convivència, de la cohesió i del respecte a les nacionalitats històriques arribi a dir això. És molt gros. Aquest tipus de persones en el fons no mereixen tenir les posicions que han tingut en el sistema democràtic", ha replicat.

Mas ha dit esperar que des de les files socialistes "hi hagi una desqualificació en tota regla" i, més enllà d'això, es plantegi una "reprovació", no ja al Parlament català, sinó fins i tot a nivell estatal.

En aquest sentit, s'ha referit a la reprovació de la qual ha estat objecte Josep Antoni Duran Lleida en els Parlaments andalús i extremeny per les seves crítiques als subsidis del PER, que segons ell van ser "un joc de nens" al costat de la "espectacular bajanada" de Peces-Barba.

stats