Medi ambient

Els catalans malbaraten menys menjar que fa deu anys, un 21% menys

El PHA permet fabricar bioplàstics amb un cost més baix que els provinents de biocultius de cereals El procés de descomposició de la matèria orgànica és la base dels bioplàstics Els microorganis-mes extreuen en el procés el PHA, el polímer bàsic per fabricar el material
1 min

El malbaratament alimentari s'ha reduït un 21% en els últims deu anys a Catalunya. Analitzant els residus de la fracció orgànica —la del contenidor marró—, l'Agència Catalana de Residus ha conclòs que cada català en llença ara 630 grams menys que l'any 2014.

Aquestes xifres, diu l'Agència, indiquen una "millora clara en els hàbits de separació" de les escombraries. En aquest sentit, l'ens atribueix aquesta tendència a l'entrada en vigor de la llei per reduir el malbaratament (2020) i a l'acció "coordinada" per augmentar la conscienciació ciutadana.

stats