Medi ambient

La Fiscalia investiga un vessament tòxic al Besòs per l'incendi d'una indústria a Montornès

El ministeri públic encarrega als Mossos recollir mostres del riu i dels productes de l'empresa

ARA
1 min
Estat del riu Besòs dos dies després de l'icendi en una imatge de l'ACA cedida a l'ACN

BarcelonaLa Fiscalia investiga el vessament tòxic que s'hauria produït al riu Besòs després de l'últim incendi d'una empresa de dissolvents a Montornès del Vallès el passat 18 de març. Es tracta de la segona investigació en dos anys que ha obert el servei de medi ambient de la Fiscalia per l'impacte sobre l'ecosistema generat per l'incendi d'una indústria en aquest punt. A finals de l'any 2019 també es va obrir una altra investigació arran del vessament tòxic que va generar el foc en una indústria de reciclatge de dissolvents i altres residus industrials.

Ara el fiscal de medi ambient ha demanat als Mossos d'Esquadra que recullin mostres de l'aigua del riu i dels productes de l'empresa, segons ha avançat l'agència Efe. L'objectiu és determinar si se'n pot derivar alguna responsabilitat penal.

Investigació administrativa

L'endemà de l'incendi, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consorci del Besòs ja van obrir una investigació –i van ordenar també que es recollissin mostres– per determinar si s'havia contaminat el riu, després de detectar que l'aigua baixava carregada d'escuma al seu pas per Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet i que apareguessin un centenar de peixos morts.

Una de les hipòtesis és que hagués arribat al riu una part de l'aigua que es va fer servir per apagar el foc. Segons el Consorci, es va poder controlar el 100% de l'abocament, que va arribar a l'estació depuradora.

stats