Societat 08/11/2017

Descens de les vendes a Mercabarna d'entre el 40% i el 80%

Tot i que s'ha operat amb normalitat, els detallistes s'han vist afectats pels talls de trànsit

Josep Ferrer
1 min
Normalitat al mercat del peix de Mercabarna

BarcelonaTant el mercat del peix com el de la carn de Mercabarna funcionen amb normalitat aquest dimecres. La jornada de vaga general convocada per la central Intersindical-CSC per reclamar la llibertat dels consellers empresonats i dels presidents de l'ANC i Òmnium no ha alterat l'activitat ordinària dels treballadors de Mercabarna, però sí que les vendes s'han vist afectades, ja que molts detallistes no hi han pogut arribar a causa dels talls de trànsit.

El mercat de la carn opera amb normalitat

Segons els treballadors del mercat, l'activitat és la mateixa que hi ha un dia normal, a diferència de l'última jornada de vaga, el 3 d'octubre, quan el seguiment va ser més majoritari. Els treballadors del mercat del peix expliquen que el dimecres és el dia més fluix de la setmana, i les vendes de peix a minoristes s'han reduït un 40%.

Pel que fa a la fruita i la verdura, el descens ha sigut d'entre el 70% i el 80% a causa del fet que aquesta venda comença més tard i els detallistes s'han vist afectats per les retencions de trànsit provocades pels talls de circulació dels manifestants. Pel que fa a la carn, la matança ha sigut la mateixa que tots els dimecres.

A la Zona Franca les empreses operen amb normalitat i el mateix a les cotxeres de TMB. La circulació és fluïda i hi ha vehicles policials tant a la Zona Franca com als accessos al port.

stats