Societat 12/09/2014

Gairebé 190.000 persones ja han completat el test dialectal de l'ARA

La proposta té l'objectiu de permetre fer un cop d'ull a la gran diversitat de la llengua catalana als territoris on es parla

Ara
1 min
Una de les pantalles del joc dialectal 'Digue'm com parles i et diré com ets'

BarcelonaContinua creixent l'èxit del nou interactiu de l'ARA que proposa als lectors un petit joc sobre les variants dialectals de la llengua catalana. 'Digue'm com parles i et diré d'on ets' es va publicar el dimarts 22 de juliol al migdia i aquest divendres 12 de setembre el recompte de Google Analytics indicava que 186.000 persones ja havien fet el test complet: havien respost les 20 preguntes del qüestionari i havien comprovat el resultat final. En total, 399.800 persones ja han visitat l'interactiu.

La proposta té l'objectiu de permetre fer un cop d'ull a les diverses maneres d'expressar-se en català, una llengua rica en matisos molt diferents que es troben al llarg i ample de Catalunya, el País Valencià, les Illes i la Franja –a més de la Catalunya Nord i enclavaments com l'Alguer i el Carxe–, i fer-ho en forma de joc.

Web especial 'On vas aprendre català quan no s'ensenyava a l'escola?'

La gran acollida d'aquest producte mostra, una vegada més, l'interès per la llengua de la comunitat de parlants del català, que també es posa de manifest en l'alta participació que té aquests dies la crida als lectors –en aquest cas de certa edat– perquè expliquin com van aprendre a llegir i escriure en català quan l'escola –almenys l'oficial o oficialment– no donava aquesta oportunitat. En la mateixa plataforma anirem recollint al llarg de l'estiu el relat que en fan personatges de tots els àmbits de la societat catalana.

stats