Societat 21/04/2011

Més turistes per Setmana Santa

Els hotels de Barcelona preveuen 50.000 turistes des d'avui fins al dilluns. Els càmpings catalans són optimistes respecte l'ocupació tot i les previsions de mal temps

Redacció
1 min

BarcelonaEl sector turístic català espera superar lleugerament les xifres d'ocupació registrades la Setmana Santa de l'any passat, amb nivells del 80% i el 90% en hotels i apartaments turístics, segons Europa Press. El Gremi d'Hotels de Barcelona espera superar el 85% d'ocupació entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua i creu que es rebrà més de 50.000 turistes, una xifra superior a la de l'any passat. L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona, en canvi, preveu reduir en un 7%, l'ocupació durant aquests dies festius tot i que esperen arribar a un 90%. A més, els visitants que opten per aquest tipus d'allotjament -principalment nòrdics i anglesos- s'estaran més dies a la ciutat, cinc i mig, de mitjana, i s'estima que el preu per persona i nit estigui al voltant dels 41 euros.

Pel que fa a les previsions de càmpings, les reserves se situen al voltant del 80% d'ocupació i en el cas dels bungalous, al 100% en la majoria de centres. A Girona, l'Associació de Càmpings confia en arribar a un 70% de l'ocupació, entre un 5% i un 7% més que l'any 2010, tot i les previsions de pluja; i a Lleida, el Patronat de Turisme preveu una ocupació del 80% dels càmpings.

stats