Societat 22/07/2017

Més urinaris a Ciutat Vella durant l'estiu

Barcelona tindrà 15 d'aquestes infraestructures per millorar la convivència al districte

Ara
1 min
Els urinaris a la seva nova ubicació, al carrer de la Fusina

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat nou urinaris nous al districte de Ciutat Vella per als mesos d'estiu. Se sumen als sis de disponibles que hi ha durant tot l'any i això vol dir que n'hi haurà 15 en total per atendre les necessitats de veïns i turistes fins al 30 de setembre. Passada aquesta data, els urinaris provisionals de reforç es retiraran però l'Ajuntament ja ha anunciat que vol instal·lar sis cabines autorentables fixes l'any que ve.

La iniciativa s'emmarca en el pla per fomentar les relacions de proximitat i veïnatge que el govern municipal ha posat en marxa aquesta primavera al districte, com una evolució dels anteriors plans d'estiu, amb l'objectiu de millorar-hi la convivència.

La distribució dels urinaris a Ciutat Vella

La instal·lació de nous urinaris dona continuïtat a la política iniciada amb un prova pilot l'estiu del 2015, quan es van emplaçar els primers, que els veïns van valorar com a necessaris i útils. Des de l'Ajuntament es busca així disminuir les actituds incíviques i fer front a les necessitats d'un districte on es fa un ús intensiu de l'espai públic, per garantir l'equilibri entra la vida veïnal i els altres usos de la via pública.

Per això s'ha definit un programa global amb objectius com teixir les relacions de veïnatge, vetllar pel descans nocturn, millorar la qualitat de vida al districte i acostar les polítiques públiques a les comunitats d'origen divers. Per aconseguir-ho, es preveu treballar en l'espai públic, les escales de veïns i les zones d'oci nocturn.

stats