BENESTAR SOCIAL
Societat 27/05/2015

La Fundació Arrels comptabilitza gairebé 900 persones dormint al carrer a Barcelona

La candidata de Bcomú a l'alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha participat en el recompte i ha agraït al seu perfil de Twitter la tasca imprescindible que duu a terme l'organització

Agències
2 min
Dos sense sostre dormint molt a prop de l'estació de Sants, al parc de l'Espanya Industrial/ACN

BarcelonaMés de 700 voluntaris coordinats per la Fundació Arrels han pentinat aquesta matinada els carrers de Barcelona. Dividits en grups de 3 i 4 persones s'han repartit la ciutat en 160 zones. L'objectiu ha estat comptabilitzar –sense molestar– les persones que dormen al ras. A l'interior de seus bancàries, sota els ponts, en bancs de parcs públics o a la rodalia de les estacions. Amb aquesta metodologia, "contrastada" i "fiable", l'ONG aconsegueix saber periòdicament la mesura exacta del fenomen a la capital catalana.

En total s'han comptabilitzat 832 persones dormint al carrer, que és el "nombre mínim" de persones que hi dormen, segons la Fundació. La tasca es realitza des de la distància, sense despertar o molestar els sense sostre.

La candidata de Barcelona en comú a l'alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha participat en el recompte i ha agraït al seu compte de Twitter la "tasca imprescindible" que porta a terme Arrels.

Des de la ONG se subratlla que la metodologia es fa servir arreu del món i s'ha demostrat que es tracta de l'única mesura fiable per conèixer la incidència real d'aquest fenomen. Una informació vital per poder decidir després la quantitat de recursos que cal destinar-hi.La Fundació Arrels du a terme periòdicament aquesta iniciativa des del 2008.

Recentment, el Parlament va aprovar per unanimitat una moció d'ICV-EUiA que insta al Govern a impulsar "de forma immediata" un cens de totes aquelles persones sense sostre a Catalunya o que visquin en un habitatge insegur o inadequat. Aquest cens, que s'actualitzarà cada dos anys, haurà d'elaborar-se en coordinació amb els ajuntaments i les entitats especialitzades de la societat civil, i podrà proporcionar dades sobre les persones afectades, ja sigui sobre l'origen de la problemàtica o dels recursos amb els que són ateses.

stats