Societat 14/11/2013

El Banc dels Aliments aconsegueix més de 15.000 voluntaris per recaptar tres mil tones d'aliments

Els organitzadors del Gran Recapte ultimen els preparatius per a la recollida dels dies 29 i 30 de novembre

Iu Andrés
2 min

BarcelonaEls magatzems del Banc dels Aliments tenen els prestatges buits, però no per a gaires dies. El 29 i el 30 de novembre s'organitza el cinquè Gran Recapte d'aliments, que comptarà amb la col·laboració de 15.000 voluntaris i que té l'objectiu de recollir 3 milions de quilos d'aliments.

Aquest dijous s'ha presentat l'edició d'aquest any al magatzem que l'entitat té a Barcelona amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, el cuiner Joan Roca i els presidents de les quatre delegacions provincials del Banc dels Aliments.

Per assolir l'objectiu de 3.000 tones recollides, l'entitat posarà 1.300 punts de recollida a disposició dels donants, a 240 poblacions. També es podran fer donacions a distància, a través d'un portal 'online'. Com a novetat, aquest any s'organitzarà la classificació dels aliments recaptats per tal que es quedin a la pròpia comarca on han estat recollits.

Solidaritat creixent

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, ha destacat que el Gran Recapte no és de l'entitat que presideix, sinó "de tots els ciutadans". Ha subratllat que "no podem eximir les autoritats de l'obligació d'atendre les necessitats socials", però ha lloat la solidaritat de la gent en iniciatives d'aquest tipus i ha fet una crida a seguir-la mantenint també quan no hi hagi crisi.

El cuiner Joan Roca, que ha col·laborat en la campanya de difusió i que dóna els beneficis en concepte de drets d'autor obtinguts després de l'elecció del Celler de Can Roca com a millor restaurant del món, ha estat contundent i ha assenyalat que "ens teníeu, en teniu i ens tindreu" al vostre costat.

La campanya de difusió ha comptat també amb la col·laboració d'alguns periodistes coneguts, com Albert Om, Agnès Marquès, Josep Cuní, Jordi Basté, Carles Francino i Justo Molinero.

Les administracions necessiten la col·laboració de les entitats

La consellera Neus Munté ha assegurat que se sent orgullosa del bon funcionament d'aquestes iniciatives, i ha elogiat "el compromís social, l'empenta i la qualitat humana" dels ciutadans que permeten pal·liar les situacions de pobresa i el patiment d'algunes persones. Munté ha manifestat que, en la seva tasca d'atendre els casos més vulnerables, la Generalitat "té molt en compte les entitats i aquestes iniciatives", que ajuden a "millorar la dignitat de les persones".

Finalment, l'alcalde Trias ha recordat que les necessitats no només apareixen en temps de crisi, i ha remarcat que el Banc dels Aliments va començar a treballar durant una època de bonança econòmica. Trias ha reconegut que les administracions "no podem fer la feina de diagnòstic" sense la col·laboració de les entitats i ha instat a treballar per la prevenció, "ens hem d'obsessionar per garantir feina i habitatge", ha afegit. "El dia ideal arribarà quan el Banc dels Aliments ja no sigui necessari", ha conclòs Trias.

stats