Publicitat
Publicitat

Fred intens, poca humitat i vent a la baixa

Aquest matí el termòmetre ha baixat per sota dels -5 graus en algunes comarques interiors i del Pirineu. El vent perdrà força al nord a la tarda

El fort vent de nord continua fent moltes diferències de temperatura aquest matí, mentre a la majoria de comarques el termòmetre se situa entre els -3 i els 3 graus, al nord-est la forta tramuntana no ha permès que es baixés dels 7 o 8 positius. Algunes de les ratxes de vent més fortes d'aquesta nit han estat: Portbou 141 km/h, Planoles 129 km/h, Capdepera 106, Coll de Nargó 97, Navata 96, Castelló d'Empúries 82, Palamós 79, Figueres 76, aeroport de Menorca 71. A les cotes altes del Pirineu hi ha hagut també moltes ratxes de més de 100 km/h. El vent avui tendirà a perdre força amb el pas de les hores, la tramuntana no desapareixerà del tot fins al dia d'Any Nou, però a partir d'aquesta tarda ja no bufarà amb ratxes tan fortes com ho ha anant fent els últims dies.

A les zones on no hi arriba el vent les temperatures aquesta nit han baixat més que ahir. Aquestes són algunes de les glaçades més fortes d'avui a les 7 del matí: Vielha -8 graus, Solsona -6, Tremp -6, Vic -6, Ripoll -5, la Panadella -5, Caldes de Montbui -5, Artés -5, Lleida -4, Tàrrega -4, Aeroport de Reus -3. Algunes temperatures són les més baixes de l'any, és el cas per exemple de Lleida, Vic, Reus i de Caldes de Montbui entre moltes altres.

Al migdia les temperatures es quedaran també molt curtes, a l'interior en molts casos no es passarà dels 10 graus, i a la costa el termòmetre no pujarà gaire per sobre d'aquest valor. La pròxima nit les temperatures encara podrien ser més baixes en alguns indrets, especialment a les zones on el vent vagi deixant de tenir efecte.

La humitat continua sent molt baixa en general, ahir es va arribar a baixar a valors inferiors al 10 % en alguns punts, i aquest matí no es passa del 30% a moltes comarques. A mesura que afluixi el vent anirà augmentant, però avui és probable que us enrampeu amb més facilitat que altres dies.

Avui encara hi pot haver xàfecs puntuals al nord de les Balears, però en general el cel es mantindrà sense núvols i sense boires. Aquesta serà la tònica també dels pròxims dies, cel amb pocs núvols tant per posar fi a 2014, com per a començar 2015. La nit de Cap d'Any serà gairebé tan freda com aquestes últimes, però menys ventada.

Amb el pas de la setmana les temperatures s'aniran recuperant, a primera hora les glaçades es continuaran repetint a molts indrets, però al migdia el termòmetre tendirà a pujar clarament. A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

 

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT