La méteo en 1 minut: cap de setmana insegur i encara amb alguns ruixats

La setmana que ve l'ambient continuarà sent més d'estiu que de tardor

Comencem aquest divendres amb alguns núvols baixos a prop del mar, però amb un cel força clar en general. Avui serà un dia mig ennuvolat sobretot al Pirineu i a les comarques de Girona. A la tarda no és descartable algun ruixat puntual al voltant del Ripollès, però res fa pensar en grans tempestes ni tan sols en llocs de muntanya.

Demà la inestabilitat anirà a més. De matinada és possible que descarreguin xàfecs curts però intensos al voltant del Camp de Tarragona o en àmbits com el Penedès i el Garraf. A mesura que avanci el dia, el risc de xàfecs anirà avançant cap a comarques centrals i més interiors. En comarques com l'Anoia, la Segarra i el Penedès és possible que s'hi formin tempestes locals però que puguin descarregar força aigua en poca estona, ruixats que també podrien aparèixer de manera puntual al Pirineu i al Prepirineu. En general, el dia serà mig ennuvolat.

Diumenge no ens desfarem de la incertesa. Alguns models fan pensar que de matinada i al matí podrien descarregar ruixats a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, però d'altres dibuixen un matí amb molt de sol en general. A la tarda les nuvolades tornaran a créixer al Pirineu i el Prepirineu, on les tempestes tornaran a aparèixer de manera molt irregular.

Probablement la primera meitat de la setmana que ve el temps serà estable, assolellat i amb menys nuvolades de tarda al Pirineu. Difícilment hi haurà cap tongada de tempestes més o menys extensa, com a mínim fins dijous.

Demà l'augment dels núvols farà recular una mica la temperatura al migdia, però els pròxims dies continuaran sent molt més d'estiu que de tardor. Com ja hem anat comentant els últims dies, no hi ha indicis de cap entrada d'aire fred a deu dies vista, més aviat al contrari. En bona part d'Europa una entrada d'aire càlid farà que la setmana que ve els termòmetres s'acostin als 30º en ciutats com París i Berlín, i aquí no hi haurà canvis importants en el termòmetre.

Més continguts de