Diumenge de més sol i ambient fred

Al llarg dels propers dies encara es poden repetir alguns ruixats de neu en cotes baixes

Escolta aquí la previsió del temps

Al llarg de la nit i la matinada el cel s'ha mantingut molt ennuvolat arreu. Fins i tot, en punts de les comarques de Girona encara s'han produït algunes precipitacions febles i disperses en forma de neu a la mateixa línia de la costa, tal com va començar a passar a partir d'ahir a la tarda.

Malgrat els núvols, la temperatura mínima ha sigut semblant o més baixa que la d'ahir en bona part del territori, tret del nord-est i de les valls del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, on ha quedat més alta. Aquests han sigut alguns dels valors registrats:

  • -16 ºC a Salòria (2.451 m)
  • -9 ºC a Viella
  • -5 ºC a Vallfogona de Balaguer
  • -5 ºC a Pujalt
  • -3 ºC a Olot
  • -1ºC a Lleida
  • 0 ºC a Girona
  • 3 ºC a Tarragona
  • 5 ºC a Barcelona
  • 5 ºC a l'Aldea

Fins a mig matí es mantindran els núvols a la meitat est i la possibilitat de veure voleiar algun floc a l'est de les comarques de Girona. Ràpidament, però, les clarianes guanyaran terreny i s'acabarà imposant l'ambient assolellat.

La temperatura màxima serà semblant o una mica més baixa que la d'ahir, si bé al nord-est i al Pirineu pujarà lleugerament. Se situarà entre 2 ºC i 7 ºC al Pirineu, el Prepirineu i l'altiplà central i entre 6 ºC i 11 ºC a la resta.

La tramuntana continuarà bufant amb força al nord de l'Alt Empordà i el mestral ho farà al sud del camp de Tarragona i a la vall de l'Ebre. Hi haurà cops de 70 a 90 km/h en aquests sectors, si bé a partir del migdia aniran de baixa.

La propera matinada l'ambient encara serà més fred. El cel més aviat serè i el vent força encalmat afavoriran que les glaçades puguin estendre's per la majoria de comarques. Fins i tot podrien arribar a alguns trams del litoral.

Demà arribarà una nova pertorbació que en conjunt serà poc activa. Els bancs de boira en punts de l'interior que hi haurà a primera hora s'aniran dissipant, alhora que augmentaran els núvols arreu, de manera que el cel quedarà mig ennuvolat. A més, durant la tarda hi haurà algun ruixat feble i aïllat al Pirineu, el Prepirineu i l'extrem nord de les comarques de Girona, amb una cota de neu que voltarà els 300 o 400 metres.

L'embossament d'aire fred associat a aquesta pertorbació es podria mantenir damunt nostre també durant la jornada de dimarts. Això podria portar al creixement de nuvolades a les comarques de Girona i de Barcelona i a algun ruixat dispers en aquestes zones. Tot plegat, amb un fred ben viu.

Ara per ara sembla que el dia de Reis serà una jornada d'impàs, amb força sol tot i un augment dels núvols a partir de la tarda. De mica en mica els models meteorològics van confirmant que a partir de dijous hi podria haver una situació de llevant que portaria precipitacions generals. Tot i això, encara hi ha discrepàncies, de manera que caldrà seguir amb atenció com evoluciona la predicció.