La calor forta té les hores comptades

La setmana que ve començarà amb una refrescada contundent i es dormirà molt millor arreu

 

Aquesta nit ha tornat a ser de molt mal dormir en indrets del litoral i el prelitoral, especialment. S’han tornat a produir, com ja va passar dissabte a la matinada, algunes nits tòrrides. Entre els valors mínims d’aquest diumenge a la matinada en destaquen (dades en ºC):

  • Roquetes, 26
  • Alcanar, 25
  • Badalona, 25
  • Tortosa, 25
  • L'Aldea, 25
  • Barcelona (Raval), 25
  • Sant Carles de la Ràpita, 25

Aquest diumenge serà una jornada d’impàs. Durant la primera meitat del dia farà sol arreu i seguirà fent calor. La sensació de xafogor tan acusada d’aquestes darreres jornades encara no desapareixerà. A primera hora de la tarda ja notarem els primers canvis, sobretot a Ponent i a les Terres de l’Ebre, on creixeran les nuvolades amb més energia. Avançada la tarda aquestes nuvolades acabaran deixant ruixats i tempestes de distribució irregular que localment podrien ser intensos, tant a la vall de l’Ebre com també en algunes zones de Ponent i al Pirineu Occidental. La temperatura en aquests indrets començarà a baixar a última hora de la jornada.

La setmana que ve el més destacable sens dubte serà l’ambient confortable que tindrem, tant de dia com de nit. Dilluns serà un dia força inestable, amb tempestes que podran ser intenses en molts sectors de les comarques de Barcelona i de Girona, principalment, fins i tot també a la costa. A últimes hores de dilluns la situació millorarà i la refrescada ja s’imposarà a tot el país (litoral inclòs) de cara a la nit de dilluns a dimarts.

Sembla que al llarg de la setmana que ve ja no es repetirà una calor tan intensa com la d'aquest cap de setmana.

Més continguts de