La calor minvarà i diumenge arribarà un nou canvi de temps

Aquest dissabte les temperatures ja no assoliran els 40 ºC en cap indret del país

Aquest cap de setmana ha començat amb valors frescos al Pirineu, on s'ha dormit bé, amb temperatures per sota dels 15 ºC. A l'interior les mínimes s'han situat entre els 16 ºC i els 19 ºC. A la costa és on les nits segueixen sent més de mal dormir i no es baixa dels 22 ºC o 23 ºC en moltes localitats.

Al llarg de la jornada d'aquest dissabte esperem que els núvols prims que afecten la meitat sud del país es vagin desfent amb el pas de les hores. Durant el migdia i la tarda el sol s'hauria d'imposar arreu del territori català. A la tarda és probable que al Pirineu hi creixin nuvolades que puguin acabar deixant alguna tempesta puntualment forta, sobretot cap al vessant nord. A les Terres de l'Ebre també hi podria arribar algun ruixat provinent de la península Ibèrica, però en principi deixant quantitats de precipitació més aviat minses.

Les temperatures baixaran un parell de graus a l'interior i ja no s'assoliran els 40 ºC en cap indret del país. Els valors màxims quedaran al voltant de la marca dels 38 ºC. En canvi, cap a indrets de l'Alt Empordà, on bufarà tramuntana reescalfada fins al migdia, les temperatures podrien pujar respecte ahir i acostar-se als 35 ºC cap a aquests sectors. A la resta de la costa i el prelitoral, les temperatures no patiran grans canvis i es situaran al voltant dels 28-32 ºC amb xafogor acusada.

Diumenge arribarà el canvi de temps. La calor afluixarà clarament i la davallada termomètrica serà accentuada a l'interior. Les temperatures màximes se situaran per sota dels 35 ºC arreu i també refrescarà més durant les hores nocturnes. A la costa no es notarà gaire aquest descens tèrmic, però la sensació de xafogor també disminuirà de cara als pròxims dies i es dormirà una mica millor.

El descens termomètric també vindrà acompanyat de nou per ruixats i tempestes. Es presentaran a partir del migdia en molts indrets de la meitat nord del país, però on seran més fortes serà al Pirineu i Prepirineu. A mesura que avanci la tarda podrien afectar també a Ponent, les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central més debilitades. Al vespre no es descarta que arribin alguns ruixats també a la Costa Brava.

Més continguts de