La méteo en 1 minut: dimarts més variable i amb ruixats puntuals

Aquesta setmana la calor serà suportable però no farà la fresca de diumenge

Aquesta nit la temperatura ha tornat a ser molt agradable, si més no en el context d'aquest estiu tan calorós. De matinada la temperatura només ha superat els 20 graus en alguns punts de la costa central. Aquest migdia, però, la calor tornarà a ser intensa, amb valors màxims que superaran els 35 graus en algunes comarques interiors, i temperatures de xafogor que també se situaran al voltant d'aquest llindar a la costa. Canvi d'ambient en un dilluns amb núvols escassos.

Avui bufarà vent de garbí moderat a la costa central i al sud de la Costa Brava, sobretot a partir del migdia, però en general predominaran les banderes verdes. Entre demà a la tarda i dimecres al matí la tramuntana tornarà a bufar moderada al nord de l'Empordà i al Rosselló.

Demà arribarà un nou canvi de temps. El matí serà insegur a la costa i al prelitoral centrals, on no és descartable que hi apareguin xàfecs curts però intensos. A la tarda el risc de xàfecs se centrarà sobretot en comarques com Osona, la Garrotxa i el Ripollès, tot i que els ruixats puntuals podrien aparèixer també en altres comarques interiors de Girona.

Aquesta pròxima nit costarà més dormir, però demà al migdia farà menys calor que avui. La majoria de dies d'aquesta setmana no seran tan agradables com aquest diumenge, però tampoc tan calorosos com la majoria dels que vam tenir la setmana passada. No hi haurà l'ambient de luxe d'aquest cap de setmana, però tampoc calor forta.

Dijous hi haurà un altre canvi de temps, que en aquest cas podria fer aparèixer xàfecs puntuals en més comarques. Res fa pensar en pluges destacables o que durin gaire estona, però sí que serà un dia amb estones de cel mig ennuvolat i gotellades en força indrets. El cap de setmana difícilment el temps es complicarà gaire. Podria haver-hi tempestes de tarda al Pirineu, però és poc probable que plogui en general.

Caldrà estar pendents d'un canvi de temps que s'insinua més a llarg termini: al voltant de dimecres de la setmana que ve els mapes del temps comencen a deixar entreveure un canvi que podria fer aparèixer ruixats en força comarques i refrescar clarament l'ambient. Caldrà seguir-ho.

Més continguts de