La méteo: pluges abundants i molt irregulars a la segona part de la setmana

Demà el temps ja serà més insegur i s'escaparan alguns primers ruixats puntuals

L'entrada de vent de sud ha provocat que avui d'entre les temperatures més altes del dia hi hagi les de la Vall d'Aran, on aquest vent hi arriba sec i reescalfat. A Vielha la màxima aquest dimarts ha sigut tan alta com al centre de Barcelona: 17,6 graus. Pocs són els termòmetres que avui han pujat més que això a Catalunya, només en indrets com el Prat de Llobregat, Cunit, Tortosa, el Vendrell i la Bisbal d'Empordà el termòmetre ha arribat a superar els 18 graus.

Com més avanci la setmana més s'embolicarà el temps. Demà serà un dia més insegur. A primera hora es podrien escapar ruixats puntuals al voltant de Barcelona o en comarques com el Maresme, la Selva i Osona, en tot cas seran pluges minses i puntuals. A la tarda el risc de ruixats puntuals se centrarà més en comarques del Pirineu i Prepirineu. Els núvols s'intercalaran amb estones de sol. Aquesta pròxima nit serà força menys freda en comarques de la meitat est a causa de l'augment dels núvols.

Dijous les precipitacions guanyaran més presència, no seran abundants però plourà en més indrets de la costa i del prelitoral, sempre de forma intermitent. On és més probable que plogui amb una mica de ganes és a les Terres de l'Ebre, i especialment al nord del País Valencià.

Entre divendres a la tarda i dissabte hi haurà les pluges més abundants de la setmana. Tant a les Terres de l'Ebre com en punts de l'Empordà, el Ripollès o la Garrotxa les acumulacions d'aigua podrien ser importants, amb probables acumulacions de més de 50 l/m2, i no és descartable que localment n'hi hagi de més de 100. Tot i això, en moltes comarques no s'acumularan més de 5 o 10 l/m2, i en indrets de Ponent i del Pirineu Occidental pot ser que gairebé ni arribi a ploure. Segurament serà una tongada de pluja molta abundant en alguns indrets, però poc general.

Divendres el temps empitjorarà també a causa del vent d'entre llevant i gregal, que no bufarà amb ratxes fortes, però sí amb cops d'entre 40 o 50 km/h en molts punts de la costa i del prelitoral. L'inici del cap de setmana estarà marcat per una situació de mala mar generalitzada, i és possible que a la Costa Brava hi hagi un temporal de mar destacable, amb onades de més de 3 metres.

El canvi més important pel que fa als termòmetres serà la pujada de les temperatures nocturnes i la desaparició de les glaçades. De dia l'ambient serà una mica més fred, però això es notarà sobretot en l'inici del cap de setmana, quan el vent sigui més destacable.

Segurament la segona part del cap de setmana serà molt més agradable. Diumenge s'entreveu amb sol en moltes comarques, però la setmana que ve podria començar amb més pluja. Sembla que entrem en una fase de més inestabilitat que podria fer arribar més precipitacions en el primer tram del mes de desembre.