La méteo en 1 minut: la calor marcarà l'inici del cap de setmana, les tempestes el final

Entre divendres i dissabte la temperatura tornarà a fregar els 40 graus a Ponent

Aquest dimecres ha començat amb les temperatures més agradables des de Sant Joan en moltes comarques. En molts indrets a primera hora el termòmetre marcava entre 2 i 4 graus menys que ahir, i només a l'Ebre i en alguns punts de l'Empordà l'entrada del vent ha fet pujar la temperatura. Avui farà més calor que ahir, però la temperatura encara serà molt raonable al migdia. Gairebé enlloc se superaran els 35 graus, tot i que al migdia el termòmetre marcarà més de cinc graus més que ahir en molts punts del Pirineu i Prepirineu, especialment.

El dia ha començat amb força núvols al vessant nord del Pirineu, però en general avui ja farà sol i no es repetiran les tempestes d'ahir. A la tarda creixeran nuvolades en punts de la serralada, però només hi haurà ruixats molt puntuals. El sol continuarà predominant els dies vinents i també en l'inici del cap de setmana.

Avui el vent bufarà fluix en general. Amb el pas de les hores el mestral perdrà força a l'Ebre, i la tramuntana només es deixarà sentir a l'extrem nord de la Costa Brava. En general la bandera verda predominarà a les platges, més enllà d'alguns casos en què la pluja intensa d'ahir hagi aportat aigua bruta al mar.

El pròxim canvi de temps s'entreveu de cara a diumenge. Encara hi ha incertesa sobre com serà aquesta nova possibilitat de ruixats, però sembla clar que acabarem el cap de setmana amb un nou canvi de masses d'aire, i per tant amb una situació de temps com a mínim més variable i insegur. Alguns models fan pensar que les pluges i tempestes de diumenge podrien ser extenses i localment fortes, mentre que d'altres apunten cap a fenòmens més puntuals. En tot cas, per ara és més probable un diumenge amb ruixats irregulars a Ponent i al Pirineu que no pas en punts de la costa. Els ruixats s'entreveuen més probables a l'oest que a l'est.

La temperatura tornarà a pujar clarament els pròxims dies. Entre divendres i dissabte s'entreveu un altre pic de temperatura, que si bé no serà tan dur com els dos anteriors sí que tornarà a acostar el termòmetre als 40 graus a Ponent i provocarà que la temperatura de xafogor superi els 35 graus a la costa.

La bona notícia és que aquesta massa d'aire sahariana no tindrà gaire temps per instal·lar-se. El canvi de temps de diumenge obrirà la porta a una primera part de la setmana que ve altre cop amb un ambient molt més suportable. Sembla que encarem un tram central del juliol com a mínim en una situació de canvis constants de masses d'aire, que evitaran situacions de calor forta gaire persistents.

Més continguts de