El vent serà l'aspecte més destacable del cap de setmana

Se n'anirà la boira i la bonança s'imposarà al pla de Lleida i a les terres de l'Ebre malgrat el vent

Aquesta passada nit les boires han tornat a ser presents en molts indrets de les fondalades de l’interior del país i això ha provocat, una nit més, que les temperatures continuïn sent suaus per l’època de l'any.

Tot i això, aquest cap de setmana hem de començar parlant de petites novetats. Després de molts dies anticiclònics i amb boira, sembla que avui se n'anirà. El causant de tot plegat serà el vent de mestral i la tramuntana, que s’intensificaran als dos extrems del país a mesura que vagin avançant les hores. Especialment cap a la vall de l’Ebre netejarà gran part de la boira. A les comarques de ponent la recuperació dels termòmetres serà noticiable juntament amb la presència del sol.

A la resta del país, esperem que al llarg del matí i fins a primeres hores de la tarda puguin aparèixer algunes nuvolades entre el nord de les comarques de Barcelona i el sud de les de Girona, on no es descarta alguna gota, però en principi no hauria de passar d’aquí. De cara al vespre, la nuvolositat s’acabarà trencant i quedarà un cel serè a gairebé tot el país. Per tant, esperem que la pròxima nit de dissabte a diumenge sigui més freda que les últimes i les glaçades podrien tornar a aparèixer en molts llocs de l’interior.

De cara a diumenge esperem una jornada molt semblant a la de dissabte. Amb sol en general, algunes boires matinals a l’interior que s’haurien de desfer amb el pas de les hores i, com a novetat, hi haurà un increment de la nuvolositat a la cara nord del Pirineu, però sense més conseqüències perquè no s'esperen precipitacions. El vent de mestral continuarà bufant amb ganes al litoral sud i arribarà reescalfat. No es descarta que de nou puguem assolir els 20 ºC una altra vegada en alguns indrets del camp de Tarragona.

Més continguts de