Societat 04/10/2017

Metges de Catalunya trenca amb la confederació de sindicats de l'Estat pel "profund desacord" sobre els fets de l'1-O

L'associació catalana lamenta que l'espanyola s'hagi desmarcat de la denúncia per la repressió

Acn
1 min
8 HOSPITALS, 8 ASSEMBLEES Metges de la Vall d'Hebron dirigint-se ahir a l'assemblea de facultatius per parlar de les retallades. Se'n van fer als vuit hospitals de l'ICS.

BarcelonaEl Consell Executiu de Metges de Catalunya (MC), sindicat majoritari a la sanitat catalana, ha decidit aquest dimarts desvincular l'organització de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CEMS), de la qual formava part des que es va crear, l'any 1979. La decisió es pren davant el "profund desacord" sorgit entre les dues entitats professionals pels últims esdeveniments viscuts a Catalunya arran de la convocatòria i celebració del referèndum per a l'autodeterminació.

El sindicat lamenta la "falta de suport" de la confederació i critica la "condescendència" amb les "agressions" a les institucions catalanes i amb la "resposta violenta" dels cossos policials espanyols, una actitud que, a parer del sindicat, va "trepitjar els drets fonamentals de qualsevol societat democràtica".

Malgrat aquesta decisió, en un breu comunicat MC ha volgut posar en valor "els anys de col·laboració i treball conjunt en la defensa i dignificació de la professió mèdica".

stats