Transport públic

El metro torna a circular tota la nit dels dissabtes sense interrupció

TMB augmentarà el nombre de combois de metro coincidint amb l'inici del curs escolar aquest dilluns

ARA
2 min
Passatgers al metro de Barcelona

BarcelonaA partir d'aquest dissabte el metro de Barcelona tornarà a circular durant tota la nit sense interrupció, cosa que es va suspendre per la baixada d'afluència d'usuaris per les restriccions pandèmiques. La recuperació del servei s'ha decidit després d'haver-ne estudiat la viabilitat i tenint en compte les necessitats de mobilitat que generaran les activitats programades per als pròxims caps de setmana a la ciutat i altres municipis, com per exemple les Festes de la Mercè.

L'ampliació de l'horari de la xarxa es manté en tots els altres dies sense alteració: fins a la mitjanit els dies laborables i fins a les dues de la matinada els divendres i vigílies de festiu.

De cara a dilluns, amb l'inici del curs escolar, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) tornarà a incrementar l'oferta, cosa que suposarà que a partir d'aquell dia hi haurà circulant més combois de metro que el setembre de l'any passat. Així, en les línies convencionals (L1-L5, les que sumen més afluència de passatgers) a l'hora punta hi circularan cinc trens més que fins ara i dos trens més que en les mateixes dates del 2020. Una vegada acabin les actuacions nocturnes de renovació d'infraestructura que limiten la capacitat de la L1, per aquesta línia hi circularà un altre tren més i a la tarda, a partir de les 17 hores, amb el nou curs hi circularan cinc trens més que fa un any a la mateixa franja.

Pel que fa a l'oferta d'autobusos de TMB, serà la mateixa que la de l'any passat en aquesta època, uns 900 vehicles a l'hora punta del matí, amb l'afegit de l'entrada en servei de la nova línia semidirecta X1, que tindrà quatre parades per enllaçar el centre de la ciutat amb les places de Glòries i Francesc Macià.

stats