Societat 19/10/2014

Milers de persones demanen a Madrid la dimissió de Mato i Rodríguez per la seva gestió de la crisi de l'Ebola

La marxa de la Marea blanca ha estat encapçalada per una pancarta on es llegia: "Exigim que les autoritats sanitàries respectin als professionals. Tots amb la Teresa"

Efe
2 min
Imatge de la Marea Blanca que aquest diumenge s'ha manifestat a Madrid contra la gestió de la crisi de l'Ebola / EFE

MadridMilers de persones s'han manifestat aquest diumenge a la "marea blanca" per demanar la dimissió de la ministra de Sanitat, Ana Mato, i del conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, per la seva gestió davant el primer cas d'Ebola a Espanya.

Els participants en la protesta, convocada com cada tercer diumenge de mes per la Taula en Defensa de la Sanitat Pública de Madrid-Marea Blanca, han expressat el seu suport a l'auxiliar d'infermeria infectada pel virus de l'Ebola, Teresa Romero, que ha donat negatiu en la primera prova PCR i ja no té càrrega viral.

La marxa, a la qual s'hi ha sumat José Ramón, el germà de la pacient, ha estat encapçalada per una pancarta en què es podia llegir "Exigim que les autoritats sanitàries respectin als professionals. Tots amb la Teresa". "No a les retallades i privatitzacions. Sí a la sanitat i serveis públics" o "La sanitat no es ven... es defensa" han estat altres de les pancartes que han presidit la manifestació, que ha transcorregut des del carrer de Santa Isabel fins al ministeri de Sanitat.

Durant el recorregut, s'han corejat consignes i s'han exhibit cartells de solidaritat amb Teresa Romero, en contra de les retallades i privatitzacions, en defensa de la sanitat pública i per demanar la dimissió de la ministra i el conseller. La secretària autonòmica del sindicat SAE de tècnics d'infermeria a Madrid, Elvira González Santos, ha lamentat el comportament dels responsables polítics davant tot el que ha passat amb l'Ebola a Espanya, alhora que els ha instat a tenir en compte els professionals i no "tirar per terra" la sanitat pública.

González Santos s'ha congratulat que ara s'estiguin corregint errors, però ha demanat responsabilitats a la ministra i al conseller de Sanitat, ja que, segons la seva opinió, la gestió d'Ana Mato s'ha caracteritzat per la seva absència i Javier Rodríguez va trigar tant en rectificar que la seva disculpa va semblar "un rentat d'imatge".

Per la seva banda, Ana Garro, del sindicat independent d'auxiliars d'infermeria de Madrid, SIAE, ha subratllat que la seva organització porta reclamant des del mes d'abril al Govern regional i als responsables polítics que donin "una informació clara", però "no ens han fet res de cas". Garro ha qualificat de "nefasta" la gestió de la crisi de l'Ebola a Espanya, "tant en informació com en formació".

Poc després de conèixer els resultats negatius de l'última anàlisi practicada a Romero, el seu marit, Javier Limón, ha anunciat que portarà als tribunals "el gran nyap" que ha estat la gestió de la crisi de l'Ebola a l'Estat.

stats