Societat 26/09/2011

Milers de persones es manifesten simultàniament contra els desnonaments en diverses ciutats

Uns 3.000 manifestants en total han participat en les protestes de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona

Acn
1 min
Protesta de Barcelona contra els desnonaments / ACN

BarcelonaUnes 2.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, a Barcelona; 150, a Girona; 100 a Tarragona; i unes 40 a Lleida; Aquest seria el balanç pel que fa a les xifres de la convocatòria de manifestacions simultànies contra els desnonaments pel que fa a les principals ciutats del Principat.

Les protestes s'han fet aquest diumenge a la tarda, pel dret a l'habitatge, per reivindicar la dació en pagament retroactiu, contra els desnonaments i per demanar el lloguer social.

David Ruiz, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa que participava en la protesta de Barcelona, ha denunciat que sovint els bancs cometen "un abús de poder" quan desnonen una família però no condonen el deute i revenen la casa "doblant el negoci". Segons dades facilitades per Esquerra Unida i Alternativa, a Catalunya hi ha 16 desnonaments diaris i durant l'any passat només a Barcelona se'n van fer un total de 350.

A més del Principat, també hi ha hagut manifestacions a Alacant, Benidorm, Gandia, Palma i València. A la resta de l'Estat espanyol, s'han manifestat a la Corunya, Albacete, Almeria, Burgos, Càdis, Còrdova, Conca, Sant Sebastià, el Ferrol, Granada, Gran Canària, Guadalajara, Huelva, Osca, Lanzarote, Lleó, Logronyo, Lugo, Madrid, Màlaga, Múrcia, Motril, Palència, Santander, Santiago de Compostel·la, Salamanca, Tenerife, Toledo, València, Valladolid i Zamora.

stats