Puigdemont rep el guanyador del concurs de l'ARA 'Les nostres millors coques'

El Forn Prat de Mollet del Vallès va ser la vencedora absoluta amb una coca de forner tradicional

Carles Puigdemont ha rebut al Palau de la Generalitat la millor coca de Catalunya. El president, acompanyat per la consellera de la Presidència, Neus Munté, va rebre divendres passat els responsables del Forn i Pastisseria Prat, guanyadors absoluts del concurs 'Les nostres millors coques', organitzat per l'ARA i Catalunya Ràdio. 

Les nostres millors coques

La final del concurs es va fer al juny a Sant Julià de Vilatorta (Osona), on es van presentar un centenar de coques dolces convocades a la plaça del poble després d’haver fet una selecció prèvia. La final comptava amb un jurat professional, presidit pel cuiner d’estrella Michelin Nandu Jubany, acompanyat d’experts en el món de la gastronomia com el pastisser Oriol Balaguer i el crític gastronòmic Pep Palau.

El Forn Prat va ser el guanyador absolut, amb una coca de forner tradicional. El premi a la millor coca salada va ser per al forn Dit i Fet, de Tàrrega, amb una coca de pop fresc amb ous de guatlla a la catalana.

5 mesos després, el Forn i Pastisseria Prat ha estat cridat per la Generalitat per rebre un reconeixement en un acte oficial. Des del Forn i Pastisseria Prat encara expliquen que estan emocionats: "Quan vam arribar a la plaça vam veure que hi havia molt nivell, no esperàvem guanyar", explica Ivette Prat, representant de la tercera generació de la fleca.

"El jurat era molt professional i valorava aspectes molt tècnics; per exemple, el primer que van mirar va ser el cul de la coca, per veure com s’havia enfornat, ja que es tracta d’una coca d’entre metre vint i metre quaranta, i és difícil d’enfornar amb pala". "També es van fixar en els alvèols de la massa, si els pinyons eren de qualitat… No només es miraven el gust i l’aspecte", assenyala.

La coca de forner guanyadora s’elabora des de fa més de 60 anys amb procediments totalment artesans i seguint fil per randa la fórmula creada fa més de mig segle pel forner Josep Prat. Es caracteritza pel seu procés d’elaboració: "Són processos de fermentació llargs i molt complexos que requereixen dedicació; tot fet a mà, com ho feia el nostre avi. De fet, l’enfornem amb pala de fusta en el mateix forn antic on ho feia ell", expliquen des del Forn Prat.

Més continguts de