Societat 25/03/2012

5 mites sobre el cos humà en què probablement creus

Només tenim 5 sentits? Cal esperar una hora després de menjar abans de banyar-se?

Ara
2 min

BarcelonaCal esperar una hora després de menjar per banyar-se

Menjar abans de banyar-se no augmenta el risc d'ofegar-se o de patir un tall de digestió. Hi ha un estudi que demostra una correlació entre l'alcohol i els ofegaments, però no el menjar.

L'ésser humà té cinc sentits

Aristòtil va definir la vista, l'olfacte, el gust, el tacte i l'oïda com a sentits, però els estudis moderns n'amplien el nombre: de 9 a més de 20. Els humans poden sentir equilibri i acceleració, dolor, temperatura relativa... També altres sentits que de vegades es defineixen com picor, pressió, gana, sensació d'estómac ple o ganes d'orinar.

Parlar amb els somnàmbuls pot fer-los mal

Sí que els podem confondre, però no hi haurà danys a llarg termini. En realitat, els somnàmbuls es poden ferir a si mateixos amb objectes perillosos, o perdre l'equilibri i caure.

Bona part de la calor corporal es perd pel cap

No es perd més calor pel cap que per les altres parts del cos quan estem despullats. En algunes situacions sí que és cert, com per exemple en els nadons, quan l'única part del cos que tenen descoberta és el cap.

Afaitar-se fa tornar el pèl més gruixut

Després d'afeitar-se o tallar-se els cabells, el pèl no creix ni més fosc ni més fort ni més gruixut. Aquesta creença es basa en el fet que, mentre que el pèl tallat acaba recte, si es deixa créixer, té un final afilat i sembla més fi.

stats