Successos
Societat Mobilitat 27/06/2023

Desallotgen per segon dia l'estació de plaça Catalunya per una falsa alarma causada per un patinet

L'avís d'un possible objecte sospitós, que ha resultat ser fals, ha fet tancar tant l'estació de Rodalies com la de FGC i metro

2 min

BarcelonaL'estació de plaça Catalunya de Barcelona s'ha desallotjat aquesta tarda davant un avís d'un objecte sospitós, segons han confirmat a l'ARA fonts dels Mossos d'Esquadra. La mesura preventiva davant d'un possible artefacte que ha resultat ser fals, segons fonts policials, ha afectat tant la circulació de Rodalies com la de les línies del metro 1 i 3 i Ferrocarrils de la Generalitat, que convergeixen totes en aquest punt. També s'han tancat preventivament les estacions de metro d'Urquinaona i d'Universitat.

Els Mossos han activat el robot especial de la unitat Tedax.

Fetes les comprovacions, s'ha descartat qualsevol perill. L'objecte que ha aixecat l'alerta era un sistema d'alarma antirobatori que algú ha tirat a una paperera a prop de l'accés a l'estació de Rodalies, al vestíbul de la boca que queda a tocar de la botiga Apple. És un sistema de seguretat que normalment porten instal·lats els patinets elèctrics. Un testimoni ha sentit un so semblant a les agulles d’un rellotge i, quan s'ha acostat a la paperera, ha vist que en sortien uns cables. Alguna cosa vibrava. Ràpidament ha avisat els vigilants de seguretat, que han alertat la policia.

En aquest moment s'ha generat el "caos", per segon dia consecutiu. "Han vingut cridant «Sortiu, sortiu!»", explica una treballadora d'una fleca que queda just al davant de la paperera. "He preguntat a la meva companya: «Una altra vegada?» I ella ha respost que sí", narra. I afegeix: "Hi havia molta gent corrent, intentant sortir per tots els accessos". A elles les han avisat els mateixos passatgers que marxaven pitant. A una altra treballadora, empleada d'una cafeteria a tocar de la paperera, l'ha advertit un vigilant de seguretat de Rodalies: "Era molt caòtic, més que ahir. Hi havia gent intentant passar per sobre d'altres persones. Jo he agafat el mòbil i he marxat corrent".

Aquest dilluns es van haver d'esperar 20 minuts, però aquest dimarts més d'una hora. Els Mossos han activat els Tedax i la unitat canina, i el resultat ha sigut el mateix en les dues exploracions: negatiu, no hi havia cap explosiu. Un cop certificat que no hi havia perill, els Mossos han autoritzat que les estacions s'anessin reobrint progressivament i que es recuperés el servei: al cap de mitja hora, totes les línies de tots els serveis (Rodalies, metro i FGC) han quedat restablertes.

És el segon dia consecutiu que els Mossos evacuen l'estació, després que ahir es rebés un avís més o menys a la mateixa hora que va resultar ser fals però que va obligar a interrompre la circulació de trens de Rodalies i de la línia 1 del metro fins que es va revisar el tren sospitós, que venia de Viladecavalls. L'avís d'aquest dimarts ha sigut diferent, perquè sí que hi havia un objecte sospitós. Ara els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i localitzar la persona que ha deixat l'objecte a la paperera. Tractant-se d'una alarma antirobatori, tota l'alarma i el posterior caos podrien haver vingut pel robatori d'un patinet.

stats