Mobilitat
Societat Mobilitat 14/03/2023

Una incidència deixa sense llum les línies R1, R3, R4, R7 i R8 de Rodalies

Vilagrà reclama per carta al govern espanyol el "traspàs integral" del servei

1 min
Usuaris esperant el tren en una de les andanes de rodalies de l'estació de Sants

BarcelonaInici de servei accidentat a Rodalies. Una incidència a les instal·lacions d'Adif ha deixat sense subministrament elèctric un tram i ha obligat a interrompre la circulació entre Sants i Castellbisbal. Això ha afectat les línies R1, R3, R4, R7 i R8. Renfe ha intentat fer circular alguns combois a Sants a primera hora, però ha informat que no podia garantir el servei i ha recomanat als viatgers que utilitzin altres mitjans per fer els seus desplaçaments habituals aquest dimarts.

Tècnics d’Adif treballen des de primera hora i a les 7.00 han aconseguit restablir el subministrament de llum. Així i tot, a aquesta hora s'acumulen retards que superen els 45 minuts. Segons Renfe, les freqüències es recuperaran de manera progressiva i gradual.

Adif i Renfe informen de la situació de la infraestructura i de les línies afectades a través dels seus canals de comunicació i atenció al client. Aquest nou incident ha motivat que la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, hagi enviat una carta a la ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, reclamant una "cimera" entre els dos governs per "culminar el traspàs" de Rodalies. "Desgraciadament, aquest nou incident no és un cas aïllat al servei", lamenta la consellera en l'escrit, on critica que es "registren incidències diàries en la principal xarxa ferroviària que afecten greument la vida quotidiana de la ciutadania". La Generalitat porta anys reclamant el traspàs integral, però no se n'ha sortit mai.

stats