Mobilitat
Societat Mobilitat 17/10/2022

Un tren Ouigo avariat a Sants atrapa un miler de passatgers i dificulta la circulació a la resta de línies

La companyia ha fet retrocedir el comboi fins a Sants i espera que el servei recuperi la normalitat aviat

1 min

BarcelonaUn miler de passatgers s'han quedat atrapats aquest matí dins d'un tren d'alta velocitat de la companyia Ouigo molt a prop de l'estació de Sants. El comboi, que havia de fer el trajecte Barcelona-Madrid, s'ha quedat aturat dins d'un dels túnels pròxims a l'estació al voltant de dos quarts d'onze del matí, segons ha informat Renfe. Això ha dificultat l'entrada i sortida de la resta de trens i ha provocat retards d'entre 15 i 20 minuts en diverses línies d'alta velocitat. Protecció Civil ha activat la prealerta Ferrocat.

Els usuaris del tren avariat s'han quedat a les fosques durant alguns minuts i asseguren que han rebut "molt poca informació" de la companyia. "En les més de dues hores que hem estat parats només hem rebut dues o tres comunicacions", explica un dels passatgers atrapats, Paul Price, a l'ARA. "Primer ens han dit que era un problema de trànsit ferroviari, després un problema del motor", detalla. "Finalment, ens han dit que han hagut de partir el tren en dos, i d'un tren de 16 vagons n'han fet dos de 8", afegeix aquest usuari, que assegura que durant les més de dues hores d'aturada la companyia no els ha ofert cap més alternativa que esperar.

La companyia ha explicat a través de les xarxes socials que sobre les 13 h, gairebé tres hores després de la incidència, han començat a remolcar el comboi. L'han fet tornar fins a l'estació de Sants i des d'allà ha tornat a iniciar el trajecte cap a Madrid, tot i que amb retard.

Renfe ha informat que a partir d'ara, amb el tren d'Ouigo retirat, també esperen recuperar la normalitat a la resta dels seus serveis.

stats