Societat 02/05/2013

S'escapa un pres de la Model després d'intercanviar-se amb el seu germà durant una visita

La conselleria de Justícia ha obert un expedient disciplinari a la presó. El familiar està detingut a l'espera de passar a mans del jutge

Agències
2 min

BarcelonaUn pres de la Model de Barcelona, empresonat de forma preventiva des del gener per un cas de violència domèstica, es va escapar ahir a la nit del centre, després d'intercanviar-se amb el seu germà durant una visita.

La fugida va ser al finalitzar una comunicació de l'intern amb membres de la seva família. Quan el pres, d'origen pakistanès, es va intercanviar amb el seu germà va poder burlar, llavors, el control de seguretat gràcies a la gran semblança entre tots dos.



El familiar de l'intern fugat va ser detingut a l'interior del centre penitenciari i roman a l'espera de passar a disposició judicial, segons ha informat en un comunicat el departament de Justícia. Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra han establert un dispositiu per intentar localitzar i detenir el pres fugit.

La direcció general de Serveis Penitenciaris ja ha anunciat un expedient disciplinari, després de detectar "un possible error d'aplicació del procediment de control, seguiment i finalització de les comunicacions", segons admet la conselleria de Justícia en un comunicat. "Del resultat d'aquest expedient es podrien derivar mesures disciplinàries i sancionadores", afegeix el comunicat.

Totes les presons catalanes apliquen el mateix procediment de control i seguiment de les visites de la família. La mitjana de comunicacions mensual al centre penitenciari d'homes de Barcelona és de dues mil al mes.

En declaracions a Efe, el representant del sindicat de presons CSIF a Catalunya, Juan Luis Escudero Pérez, ha denunciat que els funcionaris de presons encarregats del control de les visites de familiars a presos no disposen de la tecnologia necessària, com a lectors d'empremtes digitals, pel que han de fer aquestes comprovacions a ull. Escudero demanat a la Generalitat que doti les presons catalanes d'aquests mecanismes tecnològics per evitar més fugues.

stats