Societat 21/10/2016

La Moncloa replica al Govern i a Colau que han d'"acatar" la decisió del TC sobre els toros

Sáenz de Santamaría assegura que només l'Estat té competències per prohibir les corrides

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa del consell de ministres. EFE

MadridEl govern espanyol en funcions urgeix tant el Govern com l'Ajuntament de Barcelona a "acatar" la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'anul·lar la prohibició dels toros a Catalunya i recorda que només l'Estat té competències per legislar sobre la tauromàquia. Durant la roda de premsa posterior al que podria ser el penúltim consell de ministres en funcions, la portaveu de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat que complir les sentències ha d'entrar en "les regles del joc" de qualsevol institució. "Nosaltres tenim processos amb diferents comunitats autònomes, uns els guanyem i altres no, i els respectem i els acatem tots perquè són les regles del joc democràtiques", ha dit.

Fernández Díaz: "Hi ha a qui li agrada massa prohibir"

Sáenz de Santamaría s'ha reservat uns quants dards per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que dijous va dir que "igual que no deixarem que una persona clavi unes banderilles a un gos al carrer, no permetrem que se li faci a un toro". La portaveu del govern espanyol retreu que les institucions catalanes només acatin quan se'ls dóna la raó. "M'imagino que si a Colau li haguessin donat la raó n'hauria presumit", ha dit. I li ha recordat que si es digués als ciutadans que només s'han de complir les sentències dels tribunals quan els donen la raó, "s'incomplirien totes". "Tota la reducció a l'absurd és un mecanisme dialèctic útil", ha afegit.

stats