Les Mones de Pasqua
Societat 25/04/2011

Les deu cares més demanades per a la mona

Els jugadors del Barça, especialment Messi, Piqué, Iniesta i Xavi, i els personatges d'animació Rapunzel, Bob Esponja, Hello Kitty i Dora l'Exploradora, els grans triomfadors dels pastissos de Pàsqua

Redacció
3 min
La mona de Bob Esponja / Cristina Calderer

BarcelonaDilluns de Pasqua posa el punt i final a les festes de Setmana Santa. Com és tradicional, la celebració d'aquesta diada acaba amb el regust dolç de les mones que, cada any, fan una crònica dels personatges més famosos en forma de xocolata. Seguidament, us mostrem una llista de les cares més demanades per a la mona aquest 2011:

1. Rapunzel. La princesa dels cabells quilomètrics, duta a la pantalla per Walt Disney, és una de les novetats amb més èxit d'aquest Dilluns de Pasqua.

2. Bob Esponja. Aquest personatge d'animació va ser el gran triomfador de les mones de l'any passat. Enguany encara es manté a les primeres posicions com una de les figures més sol·licitades.

3. Hello Kitty. La popular gateta de la marca japonesa Sanrio ja fa anys que és una de les triomfadores incondicionals dels tradicionals pastissos de Pasqua.

4. Dora l'Exploradora. La protagonista d'una de les sèries infantils de més èxit actualment, la popular nena aventurera, és una altra de les novetats que s'ha filtrat a les mones d'enguany.

5. Gormitis. Aquests invencibles Senyors de la Naturalesa arrasen amb tot el que se'ls posa pel davant. Els 6 personatges de la col·lecció de juguets han decorat una gran quantitat de mones, que han resultat ser de les més venudes.

6. Pocoyó. No és el primer any que el protagonista d'aquesta sèrie d'animació espanyola es cola en el rànquing dels personatges més demandats, i tot apunta a que no serà l'últim, vist l'èxit que continua tenint.

7. Messi. Les pastisseries han ofert mones del crack del Barça amb una gran diversitat de versions: Messi amb la Pilota d'Or, Messi al terreny de joc, Messi fent 'toques' amb una pilota i Messi amb els seus companys. Totes han tingut un èxit aclaparador.

8. Gerard Piqué. Ja sigui sol, amb els seus companys d'equip o amb la seva parella Shakira, el defensa del Barça és un dels personatges més demanats per nens, joves i grans, que volen menjar-se'l encara que sigui en una versió de xocolata.

9. Xavi. El migcampista del Barça és un dels jugadors més estimats a dins i a fora del camp. La seva figura de xocolata ha tingut una gran demanda especialment aquest any, coincidint amb la seva nominació com a Piloto d'Or.

10. Iniesta. La fama del 'de Fuentealbilla' també traspassa les fronteres del futbol i, igual que Xavi, quedar-se a les portes d'aconseguir el guardó com a millor jugador europeu del 2010 ha sigut un dels principals motius pel seu èxit particular en les creacions de xocolata d'aquest any.

Malgrat que Messi, Piqué, Iniesta i Xavi encarnen l'èxit del Barça a les pastisseries, tot allò relacionat amb l'equip blaugrana en general ha tingut la mateixa sortida que els jugadors en particular. Altres personatges que també han tingut un gran èxit aquest 2011 són el cantant juvenil Justin Bieber i els personatges d'animació clàssics com Blancaneus, Spiderman, Peter Pan o Bart Simpson. Els castells de princeses i diversos motius inspirats en Enredados, la pel·lícula que protagonitza la princesa Rapunzel, ha tingut una demanda similar a la del personatge en particular.

Encara que en versions més petites que anys anteriors, al final de la campanya, cap a les tres del migdia, els pastissers catalans confien haver arribat a vendre el mateix nombre de mones que l'any passat, unes 660.000, una xifra que s'ha mantingut estable en els últims quatre anys.

El rànquing de personatges més demanats per a les mones d'aquest any ha sigut el·laborat amb les dades que ens han facilitat les pastisseries Escribà, Boagues, Mauri, Canal i Montserratina de Barcelona.

stats