Societat 17/06/2021

Mor un bomber en l’incendi d’un taller a Vilanova

Tres companys més acaben ferits per un cop de calor

2 min
Exterior del taller mecànic incendiat a Vilanova i la Geltrú on ha mort un bomber i tres més han acabat ferits.

BarcelonaUn bomber de la Generalitat ha mort aquesta tarda en un incendi en un taller mecànic a Vilanova i la Geltrú. L’home ha perdut la vida i tres companys més han acabat ferits per un cop de calor quan volien apagar el foc a l’interior de la nau, que ha cremat uns vehicles a la planta baixa del taller. Quan han pogut rescatar la víctima mortal, que d’entrada tot fa pensar que també hauria patit un cop de calor, ja no han pogut salvar-li la vida. Als tres ferits els han atès els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han portat un d’ells a un centre sanitari. Tots tres ja han rebut l’alta. També han atès dos bombers més per ansietat.

El bomber mort tenia 30 anys i treballava al parc de Vilanova i la Geltrú. Formava part d’una de les dotacions terrestres que s’han desplaçat al polígon per l’incendi al taller mecànic. La mort del bomber s’investiga com un accident laboral, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, motiu pel qual també es farà arribar el cas al departament d’Empresa i Treball. En paral·lel, la direcció general dels Bombers, de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), ha obert una investigació per aclarir què ha causat que aquesta actuació acabés amb una persona morta i tres més ferides.

Activació de 20 dotacions terrestres

L’avís de l’incendi al taller mecànic l’han rebut a les 13.54 h i immediatament, segons el cos, 20 dotacions terrestres s’han traslladat fins a la nau, situada a la zona de la Masia Nova de Vilanova i la Geltrú, fora del nucli urbà del municipi. El foc s’ha donat per controlat una hora i mitja després, a les 15.27 h, i a les 15.49 h s’ha declarat extingit. Els Bombers han activat el grup de suport psicològic per atendre els efectius del cos que han participat en aquesta intervenció i han transmès el condol a la família de la víctima mortal.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; el director general dels Bombers, Joan Delort, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, s’han desplaçat al taller incendiat. Elena i Delort havien de presentar aquest divendres la campanya forestal pels incendis d’aquest estiu, però han anul·lat la convocatòria.

stats