Societat 26/09/2016

Mor de manera sobtada el comissari dels Mossos David Piqué

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha expressat el seu condol públic

Ara
2 min
El comissari dels Mossos d'Esquadra, David Piqué

BarcelonaEl comissari dels Mossos d'Esquadra David Piqué, de 55 anys, ha mort aquest dilluns de manera sobtada a casa seva. El comandament era el responsable de coordinar el treball de totes les comissaries de la policia catalana des del 2012. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha lamentat la seva pèrdua en un comunicat de condol, on destaca la seva figura com "un gran policia amb voluntat de servei a Catalunya i a la seva gent".

Piqué tenia una llarga trajectòria al cos. Era un dels membres de l'anomenada "promoció 0", la primera dels Mossos d'Esquadra des de l'inici de la democràcia. El comissari va entrar al cos amb 19 anys i el seu primer destí, l'any 1982, va ser el d'escorta del president de la Generalitat. Després va exercir com a investigador, va ser a la Divisió de Serveis Especials, va ser cap d'Assumptes Interns, responsable de formació de l'Escola de Policia de Catalunya i cap de la Regió Metropolitana Nord.

Declaracions polèmiques

Nou anys després del seu ascens a comissari, l'any 2012 va ser nomenat cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, càrrec que exercia en l'actualitat. Aquell mateix any, el nom de Piqué va saltar a l'actualitat pel seu discurs el Dia de les Esquadres. El comissari va animar els agents a lluitar contra les protestes al carrer, que va atribuir a "guerrilles urbanes".

"Els anirem a buscar, ja es poden amagar on vulguin perquè els buscarem, sigui en una cova o a les clavegueres, que és on s'amaguen les rates. Tampoc els servirà amagar-se darrere d'unes sigles, d'una associació, d'una caputxa, d'una revista o d'una assemblea que no representa ningú, o darrere d'una cadira d'universitat", va assegurar.

Condol per la mort d'un altre agent

El cos policial també ha expressat el seu condol per la mort avui d'un altre agent, Marcos Antonio Ginesta, de 42 anys, després d'una malaltia. L'investigador formava part de l'Àrea Central de Crim Organitzat.

stats