Societat 01/10/2019

Un 40% dels morts en un accident de trànsit són motoristes, ciclistes o vianants

Entre el gener i el setembre 133 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes

Montse Riart
1 min
El detingut va investir intencionadament el motorista, que va impactar contra la tanca de protecció i va morir.

BarcelonaEntre el gener i el setembre d'aquest any 133 persones han mort en un accident de trànsit a les carreteres catalanes. Un 40% de les víctimes formen part dels col·lectius més vulnerables en sinistralitat viària: majoritàriament es tracta de motoristes i, en segona instància, de ciclistes i vianants. De fet, segons el Servei Català de Trànsit, la xifra de motoristes i ciclistes morts en accidents de trànsit ja supera el registre del mateix període de l'any passat, quan van perdre la vida 36 motoristes i dos ciclistes.

L'últim accident mortal amb una motocicleta implicada es va produir el 12 de setembre, quan una motorista va perdre la vida en una col·lisió múltiple amb quatre turismes més a l'autovia A-2, a l'altura de Sant Andreu de la Barca.

La majoria dels accidents de trànsit continuen concentrant-se entre divendres a la tarda, dissabte i diumenge, així com durant les operacions especials que coincideixen amb més circulació a les carreteres, com ara els ponts per festivitat o els períodes de vacances. Tot i les xifres, el nombre total d'accidents de trànsit durant aquests nou mesos de l'any s'ha reduït un 13,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

Puja la mortalitat entre les persones més grans

El Servei Català de Trànsit destaca l'augment d'un 78% de la mortalitat a les carreteres pel que fa a les persones que tenien entre 65 i 74 anys. En canvi, s'ha reduït gairebé a la meitat el nombre de víctimes mortals d'entre 15 i 24 anys respecte al mateix període de l'any passat.

stats